Радев: Системата трябва да се фокусира върху правото на здраве, а не приходите

OFFNews 07 април 2024 в 11:02 1438 2

Румен Радев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Румен Радев

Правото на здраве, а не приходите, трябва да бъде водещият принцип, на който се базира системата на българското здравеопазване.

Това заяви президентът Румен Радев в поздравление до медицинските работници и специалисти по случай Световния ден на здравето – 7 април, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

В приветствието си Радев подчертава, че същинският дебат за бъдещето на здравната система в България трябва да бъде посветен на нуждите на пациентите и медиците.

„Световният ден на здравето е ден за признателност и уважение към вас, хора на здравето, за усилията ви да съхраните най-ценното – живота. Избирам да ви назова хора на здравето, защото сте посветили себе си на най-човеколюбивата професия“, каза Румен Радев.

Президентът заяви, че всеки български гражданин има право на здраве, което се изразява в достъп до качествена медицинска помощ, информация, обучение и грижа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

08.04 2024 в 08:11

на гол корем чифте пищови

комунде ще ми прави соц реформа

подтиква хората към мързел

345

1

Джендо Джедев

07.04 2024 в 17:43

Без приходи в здравната система тя просто няма как да уважава правото на здраве на гражданите. Простичко е, ама не е за прости орица!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки