Радев разказа как работи БГ прокуратурата на координатора за санкциите в Държавния департамент

OFFNews 30 август 2022 в 21:58 3717 1

Джим О‘Брайън се срещна с Румен Радев

Снимка president.bg

Джим О‘Брайън се срещна с Румен Радев

Президентът Румен Радев се срещна с посланик Джим О‘Брайън - ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ.

Двамата са обсъдили "провеждането на честни парламентарни избори, разработването на законодателната рамка, необходима за прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост, процеса на присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Шенген, както и енергийната диверсификация", съобщават от "Дондуков" 2.

"Българското общество очаква от прокуратурата конкретни действия по внесените от служебните правителства през миналата година редица сигнали за извършени нарушения в управлението, което е задължително условие за връщането на доверието в институциите". Това е заявил президентът по време на срещата си с посланик Джим О‘Брайън.

Държавният глава е оценил високо "подкрепата, която гражданското общество у нас получи по линия на Закона Магнитски" и е подчертал "необходимостта от реална политическа воля за извършване на реформа в системата на правосъдието".

Такава реформа ще създаде качествено нова бизнес среда в България, условия за привличането на стратегически инвестиции и преди всичко ще укрепи държавността, посочи Румен Радев.

Президентът е заявил още, че "силна икономика, проспериращо общество и свободни медии могат да се градят само на върховенството на правото и това изисква борбата с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения".

Посланик Джим О‘Брайън e на посещение в София от 30 до 31 август. Той ще проведе срещи с представители на българското правителство и с членове на международната бизнес общност. "С тях той ще разговаря по теми, свързани с насърчаването на прозрачна и благоприятна бизнес среда, подпомагането на преките чуждестранни инвестиции и засилването на върховенството на закона", съобщиха по-рано днес от посолството на САЩ в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

1

Lyubo

30.08 2022 в 23:18

Хей, ама какво ощо имат американците и в частност офиса за санкциите( поне официално ), чв да обсъждат такива въпроси, а !!!:
- провеждането на честни парламентарни избори, - -разработването на законодателната рамка, необходима за прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост, -процеса на присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Шенген,
- както и енергийната диверсификация", съобщават от "Дондуков"
КОЛОНИЯ, НЕ ЛИ ???
 
X

Да помогнем на украинските деца!