Радев отива в Гърция да участва в кръгла маса на ''The Economist''

Там ще се срещне с президента Катерина Сакеларопулу и министър-председателя Кириакос Мицотакис

OFFNews 02 юли 2024 в 06:55 483 0

Президентът Румен Радев

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Румен Радев

Днес президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Гърция. В Атина държавният глава ще участва в откриването на 28-ата годишна кръгла маса на "The Economist", съобщиха от пресцентъра на "Дондуков" 2.

Международният форум събира държавни и правителствени ръководители от Гърция и региона, представители на институциите, бизнеса, международни организации и академичните среди.

Тази година кръглата маса се фокусира върху предизвикателствата пред света, произтичащи от изострящите се геополитически конфликти, климатичните промени и глобалната икономика и търсенето на възможности за тяхното преодоляване, отбелязвт от пресцентъра на държавния глава.

В рамките на посещението си президентът Румен Радев ще проведе срещи с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу и министър-председателя Кириакос Мицотакис.

Фокус на разговорите ще бъдат задълбочаването на сътрудничеството в рамките на стратегическото за региона партньорство между България и Гърция, както и теми от взаимен интерес с акцент върху енергетиката, свързаността, транспорта и икономиката, и въпроси от европейския и международен дневен ред.

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, пишат още от "Дондуков" 2.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кризите в ДПС