Радев изпрати съболезнователно писмо до президента на Египет

OFFNews 10 април 2017 в 17:58 3392 1

Снимка Сергей Антонов

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до президента на Арабска република Египет Абдел Фатах ас-Сиси по повод терористичните нападения срещу коптски църкви в страната, при които загинаха много хора.

„Този ужасяващ акт на насилие срещу невинни хора, извършен по време на един от най-светлите християнски празници, следва да ни обедини в усилията да установим и отстраним в дълбочина корените на екстремизма“, заявява в писмото си българският държавен глава.

Румен Радев изразява от името на българския народ и от свое име дълбоко възмущение и най-искрени съболезнования по повод терористичните атаки в Танта и Александрия, които доведоха до десетки жертви.

„Изразявайки своята съпричастност към страданията на близките на жертвите и пострадалите, позволете ми в този тежък момент да изразя своята увереност в способностите на приятелския египетски народ да превъзмогне тази трагедия и да се справи успешно с предизвикателствата на тероризма“, заявява още Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12416

1

IBL IBL

11.04 2017 в 09:08

За разлика от позицията на Външно министерство на балканския протекторат на ФАЩ, тук подкрепям като българин позицията на президента на страната си. Убийството на невинни хора по абсурдни причини от тежко умствено болни хора винаги е причина за "съпричастност към страданията на близките на жертвите и пострадалите".
Съчувствам на обикновените хора, които пострадаха, независимо от религията им и желая успех на тази велика страна с древна култура и история в превъзмогването на тероризма и мракобесието.
Много са мислели, че ще пребъдат над Египет, но сега има само Египет, а те са прах.
И това ще премине!