Радан Кънев: Фашистките шествия са продължение на атаката срещу студентите

Владимир Йончев 03 ноември 2013 в 19:21 5868 23

Радан Кънев
Радан Кънев

 

Фашистките шествия в София днес са продължение на атаката срещу протестиращите студенти. И най-вече реакция на данните за високо и повсеместно (столица, областни центрове, малки градове, села...) одобрение за студентския протест и искането за #оставка.

Това написа лидерът на ДСБ Радан Кънев преди минути в личния си профил във Фейсбук.

Поводът бяха митингите, които започнаха като реакция на намушканото с нож 20-годишно момиче. Нападателят все още не е установен, но по описанието се съди, че прилича на арабин.

"Не само в България, и не само в днешно време, последното, отчаяно оръжие на олигархията и статуквото е националистическата, етническа и расова карта, плюс насъскването на криминални контингенти.

У нас опитаха със "земята на чужденците", продължават с медийната манипулация, свързваща едно ужасно престъпление с бежанците.

Двоен провал - тогава разкриха зависимостта и популизма на всички парламентарни, дъщерни на олигархията партии. Днес напускат публичния дебат в опит за пряко противопоставяне между фашизъм и демокрация.

За нас винаги изборът е един - да подкрепим демокрацията, Европейските правила и закони, жертвите на насилието и на абдикацията на МВР. Днес е ясно, че нищо не е необратимо и нищо не е дадено. "Всяко поколение трябва да поднови и спечели за себе си безценния дар на свободата", пише още Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!