Радан Кънев: БСП и мафията ни водят към Източна Украйна

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2014 в 20:42 3868 23

Радан Кънев.
Радан Кънев.

Бареков е продукт на Доган и ДПС. Говори за промяна, но чрез медиите на Пеевски.

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV днес.

Кънев каза, че мафията в България създава алтернативи на самата себе си – гласовити политици се правят на опозиция, влизат във властта, а след това заиграват с когото трябва.

Според него, такива „брокери, чрез които мафията да търгува влияние в следващия парламент” са Волен Сидеров и Николай Бареков.

По думите на лидера на ДСБ, схемата при подобни политически сценарии е ясна – и Сидеров, и Бареков преди избори отричат за възможни съюзи с управляващите партии, но след попадане във властта се хвърлят в сътрудничество с „когото трябва” – според задкулисните интереси.

Допуска се узурпацията Лафка в микробизнеса у нас. Създават се умишлено предпоставки да се монополизира земята у нас – с нормативи и закони, като Закона за акционерните дружества, който създава данъчен рай за окрупняване на земеделски масиви. Решението за мораториума беше стъпка в същата посока – да се защитят монополистите, ако някой реши да ги конкурира, обясни Кънев.

Той потвърди позицията на Реформаторския блок, че няма да има сътрудничество с ГЕРБ.

ГЕРБ имаха национална конференция седмица по-рано от нас, на която казаха, че не искат да се променят, а просто искат отново властта. Това поне го казаха открито. По това ГЕРБ носи белези на специфични режими в Западните Балкани – като Албания, Косово, Босна, каза лидерът на ДСБ.

Той критикува и позицията на социалистите, че България е „сбъркала посоката”.

Според Кънев, посоката и пътят са верни, просто вървенето по тях умишлено е спирано досега и страната е стояла на едно място.

Социалистическата партия и мафията не сбъркаха посоката, а направиха всичко възможно да опорочат посоката. Коя посока е сбъркана? Към ЕС ли? Те искат посока към Източна Украйна – иска го Орешарски, който вечеря с Янукович. 

МВР е най-нереформираната система. Правосъдието е крайно нереформирана система. Там има политически контрол, наследен от комунистическия режим. Не е сбъркана посоката, а не се върви по този път, трябва най-после да тръгнем по него, заяви Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2014 в 08:31

Интелигентни и правилно ориентирани партии,
а с обидно нисък брой поддръжници. Каква е причината? Дали носят воденичния камък на пенсионираните си лидери като Костов, дали ги мързи да ходят по села и паланки, дали се възгордяват повече отколкото им се полага?!

25.02 2014 в 14:49

По добре е все пак Радан Кънев да излезе от говоренето за другите и да влезе в режим на говорене за КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ и НАЧИНИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО ИМ. Това е единствения шанс да намерят подръжници.

25.02 2014 в 09:34

@WikiLeaks, "където партиите имат думата по далеч по-малко въпроси" - втора заблуда. Да не би да искаш да кажеш, че правителтвените решения се вземат само след референдум?

25.02 2014 в 08:05

Измислено е - казва се референдум и пряка демокрация. Най-близко засега до тази система е Швейцария, където партиите имат думата по далеч по-малко въпроси, отколкото в България.

24.02 2014 в 23:42

За съжаление нищо по -добро от партиите не е измислено в демократичния свят.Партиите са тези ,които могат да поемат отговорност за управлението си.А това ,че ошашавеният електорат си избира престъпници ,бивши комунисти или бивши царски синчета да го управляват...си е за сметка на електората.

24.02 2014 в 23:15

@ бОйко бОрисов е психопат!, не знаех, че съм на изпит. Това, което излезе в Бивол/WikiLeaks за Борисов и ГЕРБ е доста по-зле от ползване на тролове. Като казах, че съм против всички партии - и то с добра причина, неясно ли се изразих?

24.02 2014 в 23:08

Бригадирката Поля пак се изходи компетентно,водопад от опорни точки прелива в главата и!Силно обича и мрази,разстрелва,анатемосва и бичува с кожен камшик.Може да ръководи мексикански кокаинов картел с твърда,космата ръка.Не е лошо обаче,докато баламосва незнайно кого да декларира националната си принадлежност!Ну,Поля!Скажи????

24.02 2014 в 23:04

... ма, нали и аз за туй са тръшкам... нема ора, немааа... да най-полезно ми се види да "оклепаме" ПЕСедателя...

Сериозно: Европа е готова да арестува Янукович и "обещава" да арестува и върне незаконно изнесените(при доказане на последното , явно:( ) капитали на Украйна... е, ще видиме... но! нашите си гадини местят (днес казаха) външно-търговските дружества в Азия - при "развиващите се" пазари...мхм... е, и това ли ще почакаме да "видиме"... как от МеВеРе ще стане мешере...

24.02 2014 в 22:58

№14/8/ -като си толкова компетентен и отворен ,кажи нещо и за моята любима партия гЕрб и за нейния голям ,европейски лидер бОйко бОрисов,и за гербарските тролове ,и за това как гЕрб печели избори.

24.02 2014 в 22:50

P.S. Ако си партия и те хванат, че плащаш за тролове - много ясно, че ще стовариш всиччко върху един човек - в случая Прошков. Kакво - имало е кметски избори и той сам тайничко е наел Лийдуей зад гърба на доблестния Костов? Доста наивно според мен - все едно да кажеш, че троловете на БСП са само дело на Йотова и две-три гнили ябълки от БСП. Всички по-големи партии са изгнили и е срам за мислещ човек да гласува за тях.