Радан Кънев: БСП и мафията ни водят към Източна Украйна

OFFNews 24 февруари 2014 в 20:42 4339 23

Радан Кънев.
Радан Кънев.

Бареков е продукт на Доган и ДПС. Говори за промяна, но чрез медиите на Пеевски.

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV днес.

Кънев каза, че мафията в България създава алтернативи на самата себе си – гласовити политици се правят на опозиция, влизат във властта, а след това заиграват с когото трябва.

Според него, такива „брокери, чрез които мафията да търгува влияние в следващия парламент” са Волен Сидеров и Николай Бареков.

По думите на лидера на ДСБ, схемата при подобни политически сценарии е ясна – и Сидеров, и Бареков преди избори отричат за възможни съюзи с управляващите партии, но след попадане във властта се хвърлят в сътрудничество с „когото трябва” – според задкулисните интереси.

Допуска се узурпацията Лафка в микробизнеса у нас. Създават се умишлено предпоставки да се монополизира земята у нас – с нормативи и закони, като Закона за акционерните дружества, който създава данъчен рай за окрупняване на земеделски масиви. Решението за мораториума беше стъпка в същата посока – да се защитят монополистите, ако някой реши да ги конкурира, обясни Кънев.

Той потвърди позицията на Реформаторския блок, че няма да има сътрудничество с ГЕРБ.

ГЕРБ имаха национална конференция седмица по-рано от нас, на която казаха, че не искат да се променят, а просто искат отново властта. Това поне го казаха открито. По това ГЕРБ носи белези на специфични режими в Западните Балкани – като Албания, Косово, Босна, каза лидерът на ДСБ.

Той критикува и позицията на социалистите, че България е „сбъркала посоката”.

Според Кънев, посоката и пътят са верни, просто вървенето по тях умишлено е спирано досега и страната е стояла на едно място.

Социалистическата партия и мафията не сбъркаха посоката, а направиха всичко възможно да опорочат посоката. Коя посока е сбъркана? Към ЕС ли? Те искат посока към Източна Украйна – иска го Орешарски, който вечеря с Янукович. 

МВР е най-нереформираната система. Правосъдието е крайно нереформирана система. Там има политически контрол, наследен от комунистическия режим. Не е сбъркана посоката, а не се върви по този път, трябва най-после да тръгнем по него, заяви Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!