Радан Кънев съди Бареков за клевета

OFFNews 18 февруари 2014 в 15:57 8027 31

Лидерът на ДСБ Радан Кънев смята да съди Николай Бареков за клевета.

От пресцентъра на партията изпратиха до медиите прессъобщение, в което Кънев се позовава на изявление на лидера на България без цензура, в което той приписва сблъсъците в Пловдив от миналия петък на сметката на Кънев.

В свое интервю днес Радан Кънев изрази съмнения, че ДПС и неговият лидер Ахмед Доган са съпричастни към политическа корупция и нагнетяване на етническо напрежение. Само два часа по-късно последва отговорът от Бареков. 

"Демократи за силна България и Реформаторският блок водят политическа битка с управляващите партии, а не с марионетките. Политически разговор с "България без цензура" и ВМРО ние нямаме", се казва в прессъобщението на ДСБ. 

Кънев заявява, че няма да допусне подобна клеветническа кампания. "По повод твърденията, че  "Рамадан Кунев /Радан Кънев/ забравя, че е член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство", и след консултация с адвокати, симпатизиращи на ДСБ и РБ, взех решение да заведа дело за клевета срещу Николай Бареков. Предвид постоянната клеветническа кампания срещу РБ и факта, че г-н Бареков вече е осъждан за клевета, решението ми не би се повлияло от евентуално извинение. Мястото на клеветниците е извън политиката", се казва в съобщението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!