Борис Станимиров: Костов не се намесва в политиката на Реформаторите

Ивайло Търпанов Последна промяна на 22 февруари 2014 в 18:45 6725 13

Борис Станимиров.
Борис Станимиров.

ДСБ беше локомотивът на усилията за Реформаторския блок в началото.

Това заяви в предаването „Петата власт“ по OFFRoad Radio Борис Станимиров, член на Националното ръководство на ДСБ.

Затова Радан Кънев бе избран за говорител на блока. Той е политик с опит и визия, каза Станимиров.

Амбицията на Реформаторския блок е по-голяма от обединение на дясното. Целта ни е да дадем политическо представителство на хората, които не харесват сегашното управление, заяви членът на НР на ДСБ.

Няма вмешателство на Иван Костов в политиката ни. Ние сме 5 партии и всички решения се взимат с консултации. Костов е уважаван от нас, чест и привилегия е да ползваме неговия опит. Радан Кънев се чува с него от време на време, но не го ползваме активно, не е възможно, каза още Станимиров.

Не бих казал, че ГЕРБ е наш враг, те получиха 1 милион гласове, много от тях - бивши сини гласове, но ГЕРБ просто вървят по грешен път. В ЕП нашият представител заседава в същата група, в която е и ГЕРБ, винаги можем да проведем комукинация с ГЕРБ. Ние сме отворени за политически разговори с всяка партия за дневния ред в обществото. И все пак в момента слагаме каруцата пред коня. Нека видим резултатите от изборите, коментира Борис Станимиров.

Цялото предаване и интервюто с Борис Станимиров може да чуете на този адрес.

"Петата власт" е обзорно политическо предаване, което се излъчва всеки петък от 13:00 ч. по OFFRoad Radio.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2014 в 18:14

№11 -мислех да не се включвам повече в този форум...но все пак ще ти отговоря -за съжаление много са хората като теб,които са готови да повярват на един престъпник и на отвратителната ченгесарска пропаганда.Костов е политик,който не допуска да го водят на каишка ,а това не се харесва на ченгетата от ДС.От 12 години ,посредством купените ,послушни медии/като Делян Пеевски например,или като вестникът на Тошо Тошев-бора/ДС промиваше мозъци на лековерния ошашавен електорат и те забравиха истината за най-успешното управление за България-на Иван Костов.

23.02 2014 в 12:02

СИК са мутри. Забравихте ли, или забравихте значението на думата?

Да отричаш Костов, и да величаеш мутрите, е психиатричен симптом.

23.02 2014 в 08:24

blaga, ако е толкова положителен Костов, защо не успя да влезне в парламета?
Трудно ще ме убедите, че Костов не се меси. Той и Кунева са пречка за РБ.
Да не слагали каруцата пред коня!? И как ще спечелите доверието на хората, без да е ясно отношението ви към Борисов и ГЕРБ? Колкото и да са ми противни герберите само с тях има шанс нещо да промените. Защо не поставите условия, например:
Коалиция с ГЕРБ, но без Борисов-премиер; правителство с ограничен мандат, което да подготви избори за ВНС.
Нали не си мислите, че ще управлявате сами или някой ще ви гласува за да сте само опозиция (случая с България на гражданите)?

23.02 2014 в 08:02

За съжаление Костов и Куева са проблем за РБ. И двамата имат твърде много негативи. Трудно ще убедят обществото, че Костов се е оттеглил и не се меси. Бил направил това и онова положително (не отричам), но колко взеха на последните избори.... и защо ли толкова малко, като е тъй прелестен (а, blaga?)?
А Кунева, макар да има поддръжници ще отблъсне повече десни избиратели, отколкото е в състояние да привлече. Тя определено трябва да си ходи.
И нека да е ясно, че целта на РБ е влизане в парламена, 'щото поотделно няма да могат, а не обединение на дясното (никой няма да забрави определеието "Червена кукувица").
Да не слагали каруцата пред коня! Алооооо, реформаторите, как ще ме убедите да гласувам за вас, ако не знам какво ви е отношението към Борисов и ГЕРБ?
Колкото и да са ми противни герберите, само с тях можете да направите правителство с ограничен мандат и то без Борисов да участва в него!

23.02 2014 в 05:24

Дясно обединение!!!

Няма друг път !!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!

23.02 2014 в 01:56

Като гледам биографията на Борис Станимиров се чудя да се смея ли, да се смея ли, ще се смея :)

22.02 2014 в 21:52

И още нещо сте забравили-имаше ръст на икономиката 2,5%,инфлацията беше сведена до 4%,СТАБИЛНА банкова система,и започнати преговори за влизане на България в НАТО и ЕС!заплатите от 5 долара при Жан бяха вече 150 долара/средна работна заплата/,стабилен лев и котировките бяха 2 лв.за 1 долар,стабилна икономика с растеж,стабилна държава!Безработицата сведена до 8%,а в хазната 7,5 милиарда лева!Това беше предадено на Кобурготски,а той каза ,че летвата била вдигната високо!Не забравяйте тази част от историята на България,която ДС със своята пропаганда иска да заличи!

22.02 2014 в 21:43

Долнопробна измет, дори от казармата избяга навремето. Можеш да бъдеш достоен другар на първия гербаерастки министър на отбраната, който също бе забегнал от военна служба.

22.02 2014 в 21:40

Имам още какво да ви кажа:През 1996/1997 година,Костов пое управлението на фалирала България-300% инфлация ,3000лв.за 1 долар,фалирали 14 банки ,катастрофа в банковата система ,ниските пенсии по 60 цента ,заплатите по 5 долара/даже не плащаха заплати по3 дори по 5 месеца /Социалистически предприятия -затънали в дългове до половин милиард всяко,а в хазната 250 милиона лева!!!Безработица от16/18 %,а Европа беше забравила ,че съществува такава държава България...В края на своето управление Костов остави работеща икономика ,650000фирми на малкия и среден бизнес

22.02 2014 в 21:25

Оставете най после Костов на мира!Единственото правителство ,което допринесе за 4 години добро за България беше на ОДС -правителството на Костов.След развития социялизъм и фалита на България през1990 година и тежката "луканова ,гладна зима",кое друго правителство допринесе нещо добро за България?На Беров ли,на Попов ли/не купувайте ,братя/,или отново фалирала България по времето на Жан Виденов?Кое е по -добро от правителството на Костов.Само при Костов ДПС не беше в управлението!Никой преди него не посмя да направи приватизацията на тотално фалиралите социалистически мастодонти ,които бяха обявени за ликвидация!