Радан Кънев: Евроизборите ще свалят правителството

Ивайло Анев 13 януари 2014 в 13:35 3186 9

Реформаторския блок

Ако правителството не подаде оставка по-рано, резултатите от изборите за Европейски парламент ще го принудят да си отиде. Това обяви лидерът на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев. И той, и лидерът на СДС Божидар Лукарски прогнозираха "голяма" победа за Реформаторите на 25 май.

Реформаторския блок ще се опита да консолидира всички обществени сили, които са готови да работят за свалянето на това правителство, увери Кънев, според когото сегашната държавна власт, с целия си репресивен апарат, "закриля мафията и нейното имущество".

Според Лукарски, Реформаторският блок е единствената алтернатива на сегашното управление.

"Ние сме единствената политическа сила, която иска провеждането на реформи и вижда в тях единствения изход от сегашното статукво“, каза Лукарски.

 

"Твърдението на премиера Пламен Орешарски, че България няма нужда от реформи е скандално. Ние сме сериозно озадачени от това изказване, тъй като според нас липсата на реформи значи България да остане най-бедната, най- корумпираната и управляваната по най-недемократичен начин държава в Европейския съюз", заяви председателят на СДС.

Лидерите на Реформаторския блок анонсираха и предстоящите обиколки в страната, на които да представят визията си за излизане от кризата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!