Радан Кънев: Борисов живее в розови облаци, спря да бъде човек от народа

OFFNews 02 ноември 2017 в 09:08 8392 8

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Бойко Борисов престана да е човек от народа. Момчето от Банкя се качи по стълбата на Смирненски някъде високо, сега живее в розови облаци и хората станаха богати в очите му. 

Това каза зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев по bTV. Понеже аз пък слязох по тази стълба и мога да го уверя, че хората не са богати и не са доволни, допълни той.

Според Радан Кънев по важните въпроси ГЕРБ и БСП гласуват заедно. „Това взаимно крякане и създаване на фалшива конфронтация между тях урежда чудесно и двете партии”, подчерта той.

Във връзка с обединението между ДСБ и „Да, България” Кънев посочи, че това е естествен процес, който е трябвало да се случи преди последните избори. Тогава не се случи, но най-нормалното е да се случи сега, отбеляза Кънев.

„Сложени са основите на едно много сериозно обединение. Много е важно да дефинираме, че то е опозиционно на Борисов, категорично отхвърля дори мисълта, че БСП може да бъде допусната във властта в България и е с ясни десни позиции”, допълни той.

Според него големият провал на Реформаторския блок е, че не се е превърнал в единна формация.

В момента у нас липсва правосъдие. В България няма частна собственост. Няма я на село, където хората не могат да си опазят реколтата, добитъка и кокошките. Няма я на най-високите нива на бизнеса – бизнеса го краде директно държавата и свързани с нея олигарси. Няма израстване според заслугите, а според партийни, роднински и прочие неестествени за дясното, за демократичното общество процеси”, коментира Радан Кънев.

„Борисов от 10 г. доминира българската политика. Боя се, че моделът е по-стар от него, но той го превърна в модела „Борисов”, ако искате модела „Борисов – Пеевски”, допълни Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

4

tonivet

02.11 2017 в 12:07

phenol, то и в Гърция барчетата са пълни, ама се разбра, че друг им плаща масрафа. Та и в България така! Докато има еврофондове и има от къде да се краде, българина ще е богат! Като му спрат кранчето и гледай какво става. За това и на бат ти Бойко най-големия му страх е да не му спрат фондовете.
Иначе дума не обелвате за останалото, че в България няма никаква защита на частната собственост и че съд и прокуратура работят в полза на мафията.

10571

2

Hissarion

02.11 2017 в 10:25

Радко му е мъчно, защото вече е никой, и Боко не му пука за него.