Quantcast

"Протестна мрежа" към депутатите: Тръгвайте си, вие сте безполезни

OFFNews Последна промяна на 18 май 2016 в 19:22 6843 9

Тръгвайте си, вие сте безполезни. С тези думи "Протестна мрежа" се обърна към депутатите, след като ветото на президента за Изборния кодекс беше преодоляно от мнозинството. 

От организацията подчертаха, че няма стенограми от преговорите около ветото и никой не знае какви са истинските аргументи за отхвърлянето на ветото. 

"За пореден път става ясно, че този парламент е негоден да създава справедливи правила, превърнал се е в евтино тържище. Мнозинството е истински последователно в безпринципния си подход и калкулира ходовете си единствено под страх от загуба на властта", коментират от "Протестна мрежа".

Ето и цялото съобщение на организацията:

Президентското вето върху текстовете, ограничаващи достъпа до гласуване на нашите сънародници зад граница, бе преодоляно от мнозинството.

Спазариха се. Никой не знае какво включват новите идеи на управляващата коалиция. Преговорите около ветото не са публични. Няма стенограми за това какви са истинските аргументи на отхвърлилите ветото партии.

Дни наред слушахме как протестиращите срещу ограничаването на секциите в чужбина „овряквали“ средата, чухме как български граждани „се мотаят в краката“ на псевдопатриотите и арогантни твърдения, че има избиратели, които са „стадо с чобанин Ердоган“.

Не може да се спасява „стабилността“ като се потъпкват конституционни принципи, които прогласяват, че „всички граждани са равни пред закона“ и „ гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения“ по Конституцията на страната.

Приемането на изборни правила чрез взаимен рекет, в рамките на управляващата коалиция, разделя и противопоставя по недопустим начин групи в българското общество. Отблъсква гражданите от изборния процес и подрива доверието в демократичните институции.

За пореден път става ясно, че този парламент е негоден да създава справедливи правила, превърнал се е в евтино тържище.

Мнозинството е истински последователно в безпринципния си подход и калкулира ходовете си единствено под страх от загуба на властта.

С ограничаването на правото на вот в чужбина - фундаментални права се превръщат в разменна монета в сделките на управляващите.

Тръгвайте си. Вие сте безполезни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6563

11

ultra-73

19.05 2016 в 12:29

ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО!!!!

73928

9

El Commandante

18.05 2016 в 23:17

"Коя е причината да ги обвинявате?"

Имаме принципно негативно отношение към проституцията...

8586

7

ramones79

18.05 2016 в 21:40

и аз имам много резерви към Протестна мрежа, но под конкретния текст бих се подписал.

8884

4

Nimart

18.05 2016 в 20:12

"Светът, привикнал хомот да влачи,
тиранство и зло и до днес тачи;
тежка желязна ръка целува,
лъжливи уста слуша с вяра:
мълчи, моли се, кога те бият
кожата ти да одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай"
Хр Ботев, Молитва

8415

3

Ани

18.05 2016 в 20:09

А, вие от мрежата, КОИ СТЕ?!
И защо не може да ви се вярва?!