Проф. Минеков и Христо Иванов заедно отидоха да търсят Пеевски в Пазарджик (видео)

Скулпторът от Отровното трио подкрепи водача на листата на Демократична България в града Стефан Тафров

OFFNews 07 март 2021 в 14:35 11478 0

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов и проф. Велислав Минеков заедно отидоха в Пазарджик да търсят къде е Пеевски и да подкрепят водача на кандидат-депутатската листа на Демократична България Стефан Тафров.

"Успелият млад мъж" в продължение на три поредни парламентарни избора бе избиран за народен представител именно от Пазарджик. За изборите на 4 април обаче името на Пеевски напълно липсва в листите на ДПС.

Иванов, проф. Минеков и Тафров се разходиха по улиците на града в търсене на корпулентния политик и бизнесмен, не го намериха и допуснаха, че и той е в Дубай.

"Лош знак получихме от Америка и в този комплект беше и юнашкият шамар от двамата "случайни граждани" от Сената. Мисля, че той няма да се завърне скоро от Дубай и дълго време ще прави компания на издирвания Васил Божков. Бяха прибрани генералите на управляващата мафия. И каскета го няма. Дотук добре, но всичко зависи от активността на гражданите на 4 април", каза проф. Минеков.

Според него ако хората не гласуват масово за промяна, ще има нов Пеевски, случайно преминаващ тип, типичен за българската олигархия.

"Ако сега забравим, ще имаме още много Пеевски и всякакви други копия, направени през машина", добави проф. Минеков.

А Христо Иванов изреди групата от лейтенантите му, които очакват включване - Пепи Еврото, Мирински, бивш началник на банката за развитие...

"Ако малко си се занимавал с Америка, а аз съм работил там 10 години, и много добре зная, че когато най-високопоставените представители на Демократичната партия и на Републиканската партия в комисията по външна политика кажат нещо, това е резултат на осмисляне на отношенията на САЩ със съответната държава. И това, което казаха председателят и зам.-председателят на комисията, показва, че САЩ са притеснени от случващото се в България", заяви бившият дипломат Тафров.

Той анализира, че ролята на България за Щатите става по-значима, тъй като Вашингтон има проблем в отношенията си с Турция.

"Затова идва тази позиция, която трябва да отрезви българската политическа класа. Трябва да се замислим. Мъчно ми стана от обясненията на този зам.-министър на външните работи, Георг. Ангажира институцията по този начин! Ми, не може да твърдиш, че това са лични изявления и че са писани на коляно. Това беше жалък опит да се нарече черното бяло, посочи водачът на листата на ДБ в Пазарджик Стефан Тафров.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови