Проф. Драганов: Три крачки делят Миков от символа на промяната

OFFNews 28 юли 2014 в 18:33 5228 9

Проф. Драгомир Драганов

"Ако господин Миков направи три крачки, той ще стане символ на промяната. Първата ще е, ако той утре гласува "за" актуализацията на бюджета - така той ще покаже и на премиера Орешарски (Пламен Орешарски, премиер в оставка), че той не си предава правителството".

Това обяви в предаването "Лицев в лице" по bTV проф. Драгомир Драганов, бивш преподавател по история в Софийския университет.

С гласовете на ГЕРБ и ДПС беше свикано извънредно заседание на 29 юли за обсъждане и гласуване на внесените проекти от правителството за актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса.

"Втората крачка трябва да е БСП да се яви самостоятелно на предстоящите избори, а не във формата Коалиция за България и третото е изчистването на апаратните отбори на левицата веднъж завинаги, защото те просто й вредят постоянно", смята Драганов.

Той е доволен от избора на Миков за председател на Столетницата: "Хубавото е, че участниците на конгреса на БСП избраха познатия и утвърдения кандидат в лицето на Михаил Миков". 

Според професора в бъдеще трябва да се търсят общи действия с партии като АБВ, а дори и с ГЕРБ.

"Не мисля, че Михаил Миков би се заел да реформира апарата на БСП, защото той е от този апарат и той всъщност беше подходящия и удобния кандидат, който да запази статуквото в партията", смята проф. Георги Близнашки, преподавател по конституционно право в Софийския университет и бивш член на БСП.

По думите му утре със заседанието за актуализация на бюджета, ще се види дали новият лидер е способен да скъса с практиките създадени и използвани по времето на предишния председател на партията.

Близнашки отново потвърди, че е бил поканен в служебния кабинет от президента Росен Плевнелиев. Той не уточни дали президентът му е предложил поста на премиер или на министър.

„Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право", кометира професорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews