Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

OFFNews 30 юли 2021 в 17:00 9949 2

Президентът Румен Радев връчи мандата на партията с най-много гласове на парламентарните избори - "Има такъв народ".

Кандидатът на ИТН за премиер е Пламен Николов. Той е депутат от партията на Слави Трифонов.

Николов влезе в Президентството заедно с Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

В резултат на изборите от 11 юли тази година, на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок, заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата.

Според сайта на ИТН Пламен Николов е завършил СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Има над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти.

След връчването на мандата Пламен Николов лаконично обобщи първите пет приоритета на ИТН: Плана за възстановяване и устойчивост, справяне с предстоящата Ковид-криза, преизчисляване на пенсиите, ангажиментите към избирателите по отношение на избирателната система, съдебната реформа.

А Тошко Йорданов посочи, че огромна част от тези приоритети са заявени като приоритети на "Демократична България" и на "Изправи се БГ! Ние идваме!", някои от тях и на БСП.

Много държим на подкрепата на "Демократична България" и на "Изправи се БГ!Ние идваме!", каза Йорданов.

Ще видим какво ще се случи в парламента, те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, ще гласуват за този кабинет, заяви още той.

Има си парламент, вървим по законов срок, каза Йорданов на въпрос кога се очаква представяне на техния проектокабинет.

Кулоарната информация в парламента днес беше, че адвокат Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на "Има такъв народ". Информацията дойде от депутати от групите на БСП и ДБ, а те я имали от колеги от ИТН. Половин час преди 17 часа ClubZ съобщи, че има смяна в последните минути. Причината - съмнения в плагиатство, изразени от редица юристи от Софийския университет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

2

Г-н Колев

30.07 2021 в 22:06

Петков е и моят фаворит, но разчитам на управленският му опит. След Бойко всеки ще ни се стори от Оксфорд, дори да не е.

14469

1

случайно прочетох

30.07 2021 в 18:09

Предпочитам Кирил Петков.Този ми изглежда малко смотан...