Президентът Румен Радев встъпва в длъжност днес

OFFNews 22 януари 2017 в 08:20 6383 9

Президентът Румен Радев встъпва в длъжност днес

Ново избраният президент Румен Радев поема президентския пост на официална церемония на пл. "Св. Александър Невски" в София. На нея той ще приеме поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев. На 19 януари президентът Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред Народното събрание.

На церемонията днес президентът Росен Плевнелиев ще приеме строя на почетния караул за последен път. Двамата президента ще произнесат слова, след което ще бъде изпълнен химнът на България, а 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

Двамата президенти ще положат венец на Паметника на Незнайния воин и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България.

Церемонията ще завърши с тържествен марш на почетния караул. След това президентите Плевнелиев и Радев, и техните вицепрезиденти ще отидат в храма "Св. Александър Невски". Там патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен.

След церемонията, на "Дондуков"2 ще се състоят срещи между двамата президенти и между вицепрезидентите. След разговорите новите президент и вицепрезидент ще изпратят предшествениците си на парадния вход на институцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

22.01 2017 в 10:30

Днес е един добър ден за българската демокрация и държавност!
Днес започва нов период на градивност и на завръщане към истинските значения на думите в българския език.
И не на последно място, днес слагаме точка на шутовщината, подлизурството, преиначаването и превратното тълкуване на дела, събития и факти. Нека всичката нечистотия, срам и гнус потънат в забвение с края на срамното управление на един офшорен плъх, на един комунистически спекулант спящ по паркинЗите на Германия. Да го посипем с пепел и никога повече да не го споменаваме!

63994

6

Red or Dead

22.01 2017 в 10:23

УСПЕХ....ГЕНЕРАЛЕ!!!!

77927

5

El Commandante

22.01 2017 в 09:00

Професоре, тея последните неща всъщност не са слово, нито реч, просто Асенов си развява CVto пред западните господари и драпа за хранилка.

Мизерна работа.

77927

3

El Commandante

22.01 2017 в 08:45

Снайперисти пазят държавния глава, та дори той да се казва Росен.
Протокол.

77927

1

El Commandante

22.01 2017 в 08:32

Днес караула за последен път ще се смее от сърце на предишния "главнокомандващ", от утре ше трябва да влизат в час и да се стегат.
Хумора, сатирата и забавата свършиха, КАЗАРМА ТАЙМ БИТЧЕС!!!

А тея 21 артилерийски салюта, по-убу не ги хабете напразно, ми си заредете с шишане, фугас и от онея запалителните и се целете към Козяк.
 
X

Подкастът на OFFNews