Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Не носете оръжие за инагурацията на Радев, напомни МВР

OFFNews 20 януари 2017 в 11:37 3846 4

Не носете оръжие за инагурацията на Радев, напомни МВР

МВР предприема сериозни охранителни мерки за провеждането на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев и изпращането на Росен Плевнелиев. От вътрешното ведомство напомниха, че според закона Носенето на хладно или огнестрелно оръжие по време на масови прояви на обществени места е забранено.

В съобщение на вътрешното министерство се посочва:

Напомняме на гражданите, които ще присъстват на проявата, че следва да спазват чл. 6, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 23., ал.5 от Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община, която гласи: „При провеждане на масови прояви на обществени места се забранява:внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.“ Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Проверката за носене на забранени предмети ще се осъществява от служители на НСО. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.

От МВР припомнят на медиите, че не е желателно и използването на дронове в района на събитието на площад „Св. Александър Невски“, където двамата президенти ще посрещнат почетния гвардейски строй и ще поднесат венец пред Паметника на незнайния воин. Церемонията ще се проведе от 11.00 часа в неделя. 

За гражданите ще бъдат определени две места за наблюдаване на церемонията - тротоарът на ул. „Оборище“ срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“. Проверката ще се осъществява на два пункта: на ул. „Г.С.Раковски“ срещу паметник „Опълченец“, а вторият – при южния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“. Пропускането на желаещи ще бъде прекратено в 10.15 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

20.01 2017 в 12:28

плевню ше го замеряме с развалени яйца на цариградско шосе 111. А в неделя ше отидем да му изревем едно мощно: "До-виж-да-не!"

77927

2

El Commandante

20.01 2017 в 12:15

За ябълки нищо не се споменава забелязвам, но пък от друга страна изрично са указани "лица в неадекватно състояние" тъй че би трябвало да сме ОК.
 
X

Да помогнем на украинските деца!