Президентът поиска диалог с полицаите, вместо "скрити промени"

OFFNews 04 ноември 2015 в 13:43 2427 0

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев призова за диалог и за чуваемост по отношение на правата на заетите в сектор „Сигурност“. 

„Апелирам в режим на цивилизован диалог всеки да изложи своята позиция, за да бъде намерено най-правилното решение", посочи Плевнелиев.

Сигурен съм, че когато всички страни седнат на една маса, когато го няма елементът на изненадата – в последния момент и по един „скрит“ начин да се търси съществена промяна по отношение на права на работещите в сектор „Сигурност“, когато се сложат картите на масата и се чуят аргументите, тогава ще дойдат и правилните решения“, коментира президентът.

Коментара по повод протеста на полицаите срещу промените, касаещи социалните им придобивки, в Букурещ, където взе участие в срещата на високо равнище на страните членки на НАТО от Централна и Източна Европа.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се срещна с вътрешния министър Румяна Бъчварова и с финансовия министър Владислав Горанов, след като полицаи излязоха на протест вчера. След срещата стана ясно, че полицаите ще продължат да получават по 20 заплати при пенсиониране.

Новопостъпилите служители на МВР обаче ще получават 10 заплати накуп при пенсиониране.

Въпреки решението на правителството, полицейските протести ще продължат.

Преди заседанието на Министерския съвет премиерът отправи критики към полицаите заради вчерашните протести и конкретно заради блокирането на центъра на столицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!