Quantcast

Властта даде назад: Запазват привилегиите на полицаите

Юлиан Христов Последна промяна на 04 ноември 2015 в 10:43 30837 49

Снимка БГНЕС

Привилегиите за служителите в системата на МВР ще бъдат запазени.

Това стана ясно по време на заседанието на Министерски съвет днес.

Лично премиерът Борисов е разпоредил да се запазят всички социални придобивки на служителите в МВР, които първоначално бяха орязани от бюджета за 2016-та година.

Пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че работещите в системата при пенсиониране ще продължат да получават до 20 заплати накуп.

Новопостъпилите след приемането на бюджета за 2016-та г. обаче вече ще получават до 10 заплати.

Запазва се и порционът, като единственото, от което кабинетът не отстъпи е добавката към заплатата за прослужено време. Това на практика означава, че заплатите на полицаите ще бъдат замразени за неопределено време.

"Премиерът каза, каквото имаше да казва, имам заповед да изпълнявам. Заповедта е да се спазват стриктно служебните задължения. Що се отнася до поводите за напрежение - категорично не следва да има такива, тоест социалните придобивки, които имат колегите, остават, а ограничаването на размера на обезщетението, което предлага МС, касае хората, които тепърва ще дойдат в нашите редици", заяви пред журналисти Георги Костов.

Той обясни, че "всички колеги, които в момента работят, при прекратяване на служебното си правоотношение с МВР, получават толкова брутни заплати, колкото прослужено време имат в министерството, но не повече от 20".

"Порционът за храна категорично се запазва. Прослуженото време е точният термин, който премиерът определи - консолидират се в основното месечно възнаграждение. Това е реформа, която е провеждана и в други структури на държавната администрацията, етап от нея. С течение на времето това ще се уравновеси, не съм експерт, така ми е обяснено", заяви Костов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2015 в 20:21

Усмивка с пистолет се уважава, пистолета Борисов ми го даде
и е купен с държавни пари.

05.11 2015 в 14:12

Боко всичко възможно ще направи, само да е на власт. Никакви принципи, никаква стратегия и политика. Грешка - има си политика човека КРАДЕНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИЧКИ - това е основната цел на него и шайката около него. Ако не го спрем с як РУМЪНСКИ ПРОТЕСТ нищо няма да остави от България

05.11 2015 в 10:11Ред арми,
Тиквоча е неприятно изненадан и се опитва да им бяга по тъча , но е предвидим и му знаят цаката-шубето....
Това, което го сполетява са наслагващи се проблеми, а не димна завеса, за изскачащите уличаващи факти за съмнителните избори. Просто на пожарникарчето му спретнаха метеж, и тоя се прави на улав, на "ни при чем" Ако обаче им клекне, гръцкият сценарий ще ни се види розов сън, пред това което ни чака. Дългова спирала-безкрайна и масова бедност. Ако тоя клекне, сме загубени като държава. Ще трябва да я закриваме и да си търсим друга.Лустрация! Реални реформи,без отлагане,шокови! До там сме го докарали вече!!!

05.11 2015 в 08:16

Целта оправдава средствата. Тиквата целеше да свали вниманието от фалшификацията на изборите и умишлено предизвика предварително обмисления протест на полицаите

05.11 2015 в 06:32

НИЩО не вършите, момчета , от това с което се занимава полицията в Европа - нито престъпност разкривате, нито помагате на хората да превантират престъпност. Напротив - мнозинствената част сте на хранилка при айдуци с пари. Затова хората не виждат закрилници във ваше лице, а бандити облечени в държавна власт (и с нашите пари, защото нищо не произвеждате, а ви плащаме индиректно през бюджета, за да ни рекетирате). Не се учудвайте, че сте всеобщо мразени (може би единствено престъпниците ви харесват, заради "благоразположението" ви към тях). А иначе - все началниците ви виновни, да си помисли човек, че Румяна Бъчварова ви е наредила да сте "СОЛ-ТАШАЦИ" на престъпници...

04.11 2015 в 23:58

Въпроси за референдум:
1.) Да се изравнят ли на 3 месечни заплати обезщетенията от работодателя на ВСИЧКИ пенсиониращи се в България?
2.) Да се премахне ли уеднаквяването на категорията труд на ПОЛЕВИТЕ полицаи, пожарникари, военни и служители с тези на началниците и чиновниците в сужбите за МВР, МО, специалните служби, съдебните и общинските служби?!
3.) Да се приспадат ли ВСИЧКИ разходи за обществените служенбни автомобили за лично ползване от заплатите на лично ползващите ги, с изключение на Президент, Премиер и един Председател на Парламента, като за разходи за транспорт при командироване и посещения в България и до 1000км от служебното местоположение се заплащат САМО за билети от БДЖ и от обществения селищен и междуселищен транспорт и ГРУПОВО служено пътуване по договор с транспортни фирми по цени с максимум до тези в обществения транспорт?!
4.) Да се закрие и ликвидира ли Националната Служба за Охрана и активите й да се предадат на Общините по местоположение, МВР, МО и Социалното, Здравното министерства?

04.11 2015 в 19:52

Javor,всичко е ОК :) Просто споделих :) Но...Както казвате вие:"Като не им изнася..." аз също мога да кажа че такива като нас нямат вина за работното ви време от 9:00 докато свърши работата...Нито за осигуровките на половин работен ден или на МРЗ...Нито за 20-те дни полагаем отпуск който не се взема по избор...Нито за репликите:"Абе тоя месец няма много работааа..." Както много хора пишат - Въпрос на избор! Заповядайте при мен! И без това не достигат хора!Заради "привилегиите"! Ама за тук трябва и дупе! Не само уста!

04.11 2015 в 19:18

the.bear, не си разбрал. Никой не реве срещу подготвените, некорумпираните и онези, които си вършат работата. Има причина подобни институции да са мразени, защото са създавали проблеми практически на всеки. Днес се разходих до протеста умишлено. Чух какво си говорят хората наоколо. Не чух НИТО ЕДИН да подкрепя протеста. Негодуванието е срещу институцията, не срещу отделни личности в нея, още по-малко към такива като теб, ако наистина си такъв, какъвто описваш. Негодуванието е точно защото има нужда и от полицаи, а в общия случай ги няма никакви.

Днес четох един прекрасен анализ по темата. Като извадка от там ми остана това: протестирайте когато нямате условия за работа и когато ви мачкат шефовете, а не когато ви орежат социалните придобивки. Вършете си работата. Тогава ще има и подкрепа. Според статистиката за 2014 на територията на София има 961 противозаконни отнемания на МПС. Разкрити са 11. Това са 1.14% успеваемост, на фона на повсеместния полицейски произвол. Е, как да стане?

04.11 2015 в 18:44

Още вчера написах, че това са номера от селски вечеринки. Повтарям го отново!

04.11 2015 в 17:43

Имам само едно питане по темата...Не съм полицай! Надзирател съм! И твърдя че съм физически и психически доста добре подготвен! На всичкото отгоре не съм и корумпиран! Та въпроса...Да речем че нямате нужда от полицаи и надзиратели...Ами като се запали нещо... или при катастрофи..
или наводнение...или земетресение...Що ревете за пожарна? Или и те не ви трябват? Защото и те са по закона за МВР ако не знаете!