Президентът очаква яснота за новото правителство в следващите дни

OFFNews 23 октомври 2014 в 21:00 3909 11

президентът Росен Плевнелиев

"Вярвам, че в следващите дни ще се избистри начинът, по който ще се случи новото решение за България. То няма да бъде, защото някой от Брюксел го е пожелал, изискал, а просто защото в момента България върви по обективен път, за да намери решението за своите проблеми". 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев преди началото на срещата на най-високо равнище на Европейския съюз, която се провежда в Брюксел, цитиран от БТА.

Държавният глава допълни, че приветства начина, по който се водят консултациите между парламентарно представените сили, като подчерта че трябва да има коалиционно правителство с ясна програма за действие, което да бъде "проевропейско и продемократично".

"Дали ще бъде широка коалиция, дали ще бъде дясно-центристка коалиция, това е нещо, което политическите партии ще преценят, но е много важно да стъпи на ясни основи и принципи и няма как това да не са силно изразени проевропейски позиции и приоритети, защото това е нещото, което народът зададе, а и това се изисква от българската икономика и от българския бизнес", обясни президентът.

Плевнелиев каза още, че българските политици трябва да се съобразят с вота на гражданите и с националния интерес: "Ако разчетем вота на българския избирател, това беше проевропейски вот и ясно послание за надграждане на демократичната държава в България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!