Премиерът: Вече има сигнали за купуване на гласове в Северозапада

OFFNews 05 март 2017 в 11:31 5967 6

Вече имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България, съобщи служебният премиер Огнян Герджиков по БНР. 

Едно от нещата, с които се гордея, е готово постановление, с което се намалява фискалната тежест върху бизнеса. Става дума за Агенцията по вписванията, където таксите не бяха съобразени с разходите, които са необходими за съответното действие и се получаваха в много големи диспропорции едни скрити данъци.Това ще бъде една свежа глътка въздух особено за дребния и средния бизнес, тъй като действително там се реализираха едни приходи не съвсем коректно, обясни той. 

Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат какво става – проверки по места, мобилизации. Това е една от амбициите ни - да направим честни и прозрачни демократични избори, доколкото е възможно. Много съм амбициран да покажем, че можем да осъществим такива избори. До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани. Превантивната дейност вече е налице. Важното е да се създаде обстановка на нетърпимост към такива изключително зловредни и срамящи България практики.

Според проф. Герджиков липсата на машинно гласуване не може опорочи изборите. Основното е дали изборите ще бъдат проведени прозрачно, честно и демократично. Дали се гласува чрез машини или така както досега сме гласували - това не може да бъде решаващо. Ако някой реши да оспори изборите заради това, че няма машини, то има орган който се произнася - това е Конституционният съд. Вътрешното ми убеждение е, че те ще се произнесат, че няма да има опорочаване на изборите, коментира Герджиков. 

Да, има смени, никой не е абониран за властта, коментира смените по високите етажи на властта, предприети от служебния кабинет. 

По повод смените на шефове на четири областни полицейски управления, проф. Герджиков обясни, че това са решения на министъра на вътрешните работи с оглед осигуряването на демократични и честни избори. Премиерът обаче уточни, че не става дума за извършени престъпления. 

Всеки министър има вече поглед върху своята област и когато се предлага съответната смяна, аз нямам никакво основание да се възпротивя.

Надявам се да не се налагат още смени, тъй като вече мина достатъчно време с оглед на това, че кадрово трябва нещата да изглеждат достатъчно ясни. Тук-там нещо ако се наложи още, но ми се струва, че този процес вече е приключил.

С президента Радев постигнахме съгласие за следното – до изборите няма да излъчим еврокомисар, но след изборите, ако не може веднага да се състави кабинет, тогава вече не трябва да се чака и трябва да излъчим български еврокомисар. Ако се състави правителство, тогава нека редовният кабинет да направи това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

6

Nik68

05.03 2017 в 13:15

И докато се занимава с махане на ненаши поставяне на наши и слугинаж на олигарси, какео направи за да няма куопуване на гласове. Какво направи за да изпълни закона и да има решеното от закона машинно гласуване. Гузен негонен бяга сега пък трябва да се доверяваме на вътрешното му усещане. Дребен човек готов на слугинаж за минутки слава. За Пиртин мълчи все още. Сигурно отговора му ще е че има доверие на еко министъра си.
 
X

Подкастът на OFFNews