Правителството ще разреши на МВР да шпионира

Последна промяна на 09 септември 2015 в 07:27 2883 2

Правителството ще разреши на МВР да шпионира

Полицаи под прикритие ще могат да разследват тежки умишлени престъпления и да защитават националната сигурност в дълбока конспиративност. Това предвижда нова наредба на МВР, която организира работата на служителите под прикритие. Наредбата ще бъде разгледана на заседание на правителството днес. 

Служителите на МВР ще прикриват работата си с фалшиви лични документи и специално създадени за целта юридически лица с нестопанска цел или търговски дружества.

Дълбоката конспиративност, характерна за разузнавателните и контраразузнавателните служби, е разписана за първи път в наредба. В нея е посочено, че този подход ще се използва само при "доказана необходимост", когато определено разследване удари на камък. Тайните полицаи ще трябва да проникват в обкръжението или в средата на заподозрени в престъпна дейност лица, към които МВР има "законно установен интерес". Те ще трябва да събират информация за получаване на данни за замисляни, подготвяни, извършвани или довършени тежки умишлени престъпления.

На днешното си заседание правителството ще отпусне допълнително средства за МИнистерството на отбраната и ще обяви 7-ми юли за професионален празник на митничарите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2015 в 11:57

АУУУ НЕ ДУМАЙ. нима до сега това беше забранено в нашата ченгеджийска държава където всички бандити се отчитат на дъртите мазни генерали? а за слухтенето какво ще кажете? там какви нови свободи ще има за притискане на неудобните политически субекти или на бизнеса който не се отчита на рекетьор номер 1 Бойко празната пожарникарска тиква?

09.09 2015 в 11:35

Мога и да се досетя, кои ще се окажат първите, които представляват "заплаха за националната сигурност" и как ще е аргументирана "доказаната необходимост"

Например същите, които биват тормозени от ГДБОП, ДАНС и подобни.

Слепи хора, направили си сайтове, интернет провайдери, медии, собствениците им и журналисти, които са писали "каквото не трябва", разни дето много са си отваряли устата, политически опоненти... ей такива.

И мога и да се досетя какви ще са резултатите - същите като до сега - осъдителни присъди на тежки престъпници - 0, за това пък генериране на компромати, изнудване и тормоз, който или пада на пръв поглед в съда, или ако не падне, носи поредната осъдителна присъда за държавата в Страсбург.

Шото то не е като и до сега да си нямаме репресивни органи (най-голямата полиция на калпак в Европа, например) или инструменти за разследване. имаме си колкото щем, нови не ни трябват.

Само дето за друго се използват.