Правителството отпусна 15 млн. лв. за третия лъч на метрото

OFFNews Последна промяна на 13 април 2016 в 12:27 2026 1

Правителството отпусна 15 млн. лв. за третия лъч на метрото

Правителството отпусна 15 млн. лв. по бюджета на Столична община за строителството на третия метролъч. Финансирането отива за участъка от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“ с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция.

На днешното си заседание правителството одобри допълнителни разходи и трансфери на обща стойност 19.078 млн. лева. От тази сума се предоставят 400 хил. лв. по бюджета на съдебната власт за прокуратурата за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

По бюджета на Администрацията на президента са предвидени средства в размер на 250 хил. лв., необходими за частично покриване на дължимите разходи към „Авиоотряд“ 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.

Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

По бюджета на Община Девин се предоставят 2,46 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.

За община Доспат са предложени допълнително 962 хил. лв. за ремонт на СОУ „Димитър Благоев“, което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.
Средствата по бюджета на Столична община се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2016 година. Средствата по бюджета на останалите първостепенни разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2016 в 13:22

Честито на джи пи груп! Фирмата на бай ганьо (бойко борисов) и валенцето златевия.