Quantcast

Свързват и Горубляне с метрото в Младост

OFFNews Последна промяна на 28 март 2016 в 12:14 12284 6

Столичният автобус № 305, който пътува от Централна гара до Младост 3, ще стига и до Горубляне. Удължаването на линията бе одобрено от транспортната комисия в Столична община. 

От Центъра за градска мобилност предлагат автобусът да тръгне с удължена линия до края на годината, а целта е живеещите в Горубляне да имат връзка с метрото - на станции "Балан" и "Александър Малинов". От ЦГМ не одобриха предложението за нов автобус, който да свърже Бистрица и Горубляне с Младост, което включваше и отпадане на рейсовете с номера 314 и 112. 

Жителите на Бистрица и Железница имат автобусна връзка с метрото на "Джеймс Баучер" и "Г.М. Димитров", обясниха от Столичен Автотранспорт. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2016 в 23:57

По логиката на столичен автотранспорт, както Бистрица и Железница, така и Горубляне има автобусна връзка със станциите Интер експо център и Ал. Балан с автобусните линий 1 и 4. За мен удължаването на линия 305 е абсолютно излишно. Това според мен ще изисква допълнителни коли или по-лошия вариант разреждане на разсписанието, което никак няма да се хареса на пътниците и би било недопустимо за 305, която се води една от най- натоварените линий!

28.03 2016 в 13:24

А нямаше ли да бъде по-лесно да удължат линията на 111, която щеше да прави връзка Люлин, Младост 4, Бизнес парк София (спирката на метрото) и Горубляне. Така щеше да отпадне линия 112 и щеше да е излишно да се удължава 305, дублирайки се с метрото до Централна гара. Май общината умишлено се стреми да накъсва градския транспорт с повече прекачвания и дупчене на билетчета (вероятно отскоро по 1,60лв.).

28.03 2016 в 13:18

А пък аз искам да попитам защо трябва да се изгражда трамвайно трасе, при положение, че има автобуси през "Горубляне", които спират на метростанцията на "Интер Експо Център"?

28.03 2016 в 13:16

Би трябвало да е сравнително евтино Горубляне, Герман, Лозен, Панчарево и Казичене да се свържат с метрото с влакове.

Много бързо нараства гъстота на заселване в тия квартали и ако сега не се изгради метро, ще е доста по-трудно след време.

Отделно е, че тия райони имат потенциал да се разрастват - между Горумбляне, Герман, Лозен и Казичене има доста място подходщяхо за заселване. Само трябва да се игради добра инфраструктура преди да се насели гъсто. А предполагам вече проекти има бол за застрояване и ще стане една турбо селяния за пореден път, ако общината не планира добре инфраструктурата в този район правилно.....

Просто вижте района около зоопарка и между Южен Парк и Драгалевци каква гнусна картинка се получи - гъсто застроен, без улици, без градски транспорт, без адекватна инфраструктура....това се дължи единствено на липсата на адекватно планиране на строителството.....

28.03 2016 в 13:04

Защото хората от Горубляне не пътуват само Младост-Център-Централна гара

28.03 2016 в 12:05

Добре де нали метрото стига до централна гара, защо 305 не е само от Горубляне до Младост 1 (да речем), а трябва после да се дублира и с метрото и с още автобусни линии?