ПП ще предложи председател на правната комисия, Бориславова утре напуска НС

Йорданка Веселинова 19 април 2023 в 15:15 2823 3

Архив

Снимка bgfundforwomen.org

Надежда Йорданова и Лена Бориславова

Депутат от редиците на "Продължаваме промяната" ще бъде номиниран за председател на правната комисия в парламента, научи OFFNews от източници в новата коалиция.

По-рано през деня се спрягаше името на бившия правосъден министър Надежда Йорданова като най-вероятната номинация на "Продължаваме промяната - Демократична България" за ротационен председател на парламентарната правна комисия. Представители от новата коалиция коментираха, че като бивш правосъден министър е резонно тя да поеме поста. По-късно обаче стана ясно, че е по-вероятно номиниран да бъде юрист от ПП. От партията на Кирил Петков и Асен Василев възможни варианти са бившият зам.-председател на НС Мирослав Иванов, Стою Стоев - бивш член на правната комисия, и Радостин Василев - председател на правната комисия в 45-ото НС.

Към момента обаче парламентарната група на ПП-ДБ не е взела окончателно решение. То ще бъде обсъждано по-късно днес и утре.

Също утре се очаква Лена Бориславова да напусне Народното събрание, научи OFFNews. Представител от ПП-ДБ коментира, че е логично това да се случи в четвъртък, тъй като заявлението ѝ вече е внесено, а утре програмата на депутатите не е натоварена. На 11 април Бориславова обяви, че се отказва от мястото си в парламента и ще работи за местните избори в София. Тя подаде заявление в ЦИК, но то не бе разгледано, тъй като срокът бе изтекъл. Заради това тя се закле като депутат и в същия ден депозира в парламента оставката си. Заради сагата около избора на председател на парламента то така и не бе разгледано.

Утре депутатите ще си гласуват и един допълнителен почивен ден в петък. Предложението дойде днес от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който изтъкна, че в петък мюсюлманите празнуват Рамазан байрам. Очаква се проекторешението да бъде внесено утре, а на 21 април депутатите да почиват. 

Източници на OFFNews от парламента коментираха, че очакват консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство да започнат още утре следобед с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и "Възраждане", а в петък - с ДПС, БСП и ИТН. Първият мандат може да бъде връчен още следващата седмица на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

3

AlexT

19.04 2023 в 17:56

3..И ако си мислите ,че ще променяте страната със Законопроекти ОДОБРЕНИ от БОКО , доган и сие , ЛЪЖЕТЕ се..Просто загуба на време ..А и за голяма част от гражданите на България – ще им „замирише”на коалиция герб- ПП-ДБ, колкото и да я отричате. Самият допир до тях- да предлагате нови Законопроекти, с ТЯХ !? – вече е нова ЗАГУБА на ОЩЕ гласове ,...Предложете Законите си , като Правителство на МАЛЦИНСТВОТО ! Не сте мафия, не сте руски агенти, не сте мутри- мултимилионери , все още имате доста гласове- граждани гласуващи за Вас..Другото ще е ПРОВАЛ , тотален и бърз...Така мисля .. ..

С две думи от мен..

-1395

2

AlexT

19.04 2023 в 17:55

2..2. Ако не успее.., правиш Правителство на МАЛЦИНСТВОТО и ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАШ своите си Законопроекти, които явно са в ПОЛЗА на НОВА , Европейска България, а не в полза на мафията-статуквото и руските агенти ..Нека да ги отхвърлят , ако искат- но да е ВИДНО, ЯСНО артикулирано, пропагандно – КОЙ за КАКВО се БОРИ в България ..Едно такова правителство в малцинство има право и възможности за ТАКАВА политика ..Нещо повече ..Бидейки в ОПОЗИЦИЯ МОЖЕ, ако не са заспали депутатите и , анонимните , да ПОКАЖЕ какви са евентуалните „законопроекти на коалицията на герб” – с другите партиии)..А там пътят ще е ЯСЕН  Заради безопастността, свободата, оправдаването, избелването на името му , реабилитацията на ЕДИН СЕЛСКИ МАФИОТ , управлявал България , е ПО- ВАЖНА от ИНТЕРЕСИТЕ на НОВА , СВободна ,Демократична България !? Интересът на един криминал – е по-важен от този на интереса на България !? Това е положението ...
И ако си мислите ,че ще променяте страната със Законопроекти ОДОБРЕНИ от БОКО ,

-1395

1

AlexT

19.04 2023 в 17:53

Alexander Vladimirov
Когато започнеш да РЕАБИЛИТИРАШ МАФИЯТА , започваш законодателство С нея , избелваш,”забравяш престъпления и корупция – 12-15 годишни, ”забравяш „ милиарди усвоени в джобове , руски проекти и данъци неплащани и т.н. Когато косвено одобряваш „дейността на другаря гешев- НИЩОНЕПРАВЕНЕТО по отношение на”деянията”,на дадена хора от герб, когато ЗАПОЧВАШ да имаш КОНТАКТИ -за ЗАКОНИ НОВИ с тази партия герб, нещата никак не вървят на ДОБРЕ , според мен , с две думи ..
Кое е по- доброто , според мен :
1.Оставяш боко от банкя да си прави коалиция за управление- с когото си иска / дпс, бсп, итн, копейкин / ..:)) Ако успее- е добре за ДБ-ПП, предвид скорощните местни ибори / Опозицията МОЖЕ да предлага свои Законопроекти и да опровергава лъжите на боко- той вече е ясен, каква „Съдебна реформа иска да прави” : справка :Реф. Блок  /,
2. Ако не успее.., правиш Правителство на МАЛЦИНСТВОТО и ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАШ своите си Законопроекти, които явно са в ПОЛЗА на НОВА , Европ