ПП-ДБ почват ''внимателно да преглеждат'' приетите от тях конституционни промени

Това съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков

OFFNews 12 февруари 2024 в 18:25 1495 2

Копие на Конституцията на България в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Копие на Конституцията на България в Народното събрание

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че ПП-ДБ ще направят втори кръг от консултации върху вече окончателно приетите конституционни промени и внимателно ще прегледат текстовете отново.

Във Видин Петков заяви пред журналисти, че за "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) промените в Конституцията са "много важна победа". Той беше във Видинския региона, за да открие нов офис на партията в Белоградчик, и за да се срещне с членове на местната партийна структура и симпатизанти в района.

Той каза, че коалицията "ще огледа" нормативните промени, за да са сигурни, че "не отлагат прекалено дълго време част от промените в Конституцията".

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" каза, че благодарение на наложенето от него вето върху промените в Конституцията президентът Румен Радев е разбрал, че "промените са не само добри, но трябва да влязат веднага в сила".

По повод предстоящата ротация на кабинета и споровете около това кой да стане външен министър Кирил Петков каза, че Николай Денков и Мария Габриел водят конструктивни дискусии.

"Очевидно добре работят като отбор. Когато има желание, има и начин. Оставаме дискусиите в техните ръце. Нашата позиция не се е променила, но нека конструктивните разговори да продължат между тях", заяви той.

Според него всеки политик има задължението по-внимателно да се отнася към това и да не слага темата избори веднага на масата.

"Балансът на сегашното управление трябва да продължи. Прибързани решения не трябва да има, но от друга страна – не балансирани решения също", добави Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!