Последно: Трайчо Трайков е кандидатът за президент на РБ

OFFNews 08 септември 2016 в 13:47 6080 6

Трайчо Трайков е кандидатът на Реформаторския блок за президент. Негов вице ще е ген. Съби Събев.

Това реши Изпълнителният съвет на РБ. Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат своя кандидат-президент в мое лице, заяви Трайков. 

Лидерът на СДС Божидар Лукарски  каза, че Трайков е събрал необходимото мнозинство от 3/4 от гласовете на членовете на Изпълнителния съвет и СДС ще работи уверено за общата канидат-президентска двойка. На балотажа смятам да гласувам за себе си, отговори на въпрос Трайчо Трайков.  

С решението си да се обединим около обща кандидатура показахме още веднъж, че Блокът е жизнен и силен проект. В лицето на Трайчо Трайков българските граждани ще имат защитник на патриотичната и евроатлантическата ориентация на страната ни, а бих казала и на нормалността. Очаквам силна кампания, със сериозни дебати, в които като общество да обсъдим бъдещето на България, коментира на страницата си във фейсбук Меглена Кунева. 

Вчера СДС излезе с решение, че ще подкрепя кандидатурата на депутата Гроздан Караджов и поиска отлагане на решението и ново изслушване във вторник. Ако всички останали са обединени зад Трайков, СДС няма да е партията, която ще донесе разцепление, заяви лидерът на сините Божидар Лукарски преди заседанието днес. 

"Ако ДБГ не бяха наложили “запор” над номинацията на Гроздан Караджов, отдавна щяхме да имаме кандидат. Ако днес всички колеги подкрепят Трайчо Трайков, няма да сме тези, които ще пречат. Но Гроздан Караджов излиза на първо място по подкрепа и в нашето допитване, и в това на ДСБ. Чисто математически и той има повече преференции в най-малкия 24 МИР на парламентарните избори, отколкото г-н Трайков на местните избори в общинската листа в цяла София", обясни Лукарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

6

Стринка Минка

08.09 2016 в 23:11

Това - Последно Трайчо Президент ноо кофти звучи.
Младее още.

13546

5

BARAСK OBANANA

08.09 2016 в 16:48

Нищо лошо срещу г-н Трайков, но тези малоумни продажници от РБ ще го провалят.

12060

4

МИЛА

08.09 2016 в 16:42

НАЙ-ПОСЛЕ,НО БЕШЕ ИЗБРАН ТОЧНИЯТ КАНДИДАТ.Г-Н ТРАЙКОВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕЛИГЕНТЕН,С ШИРОК КРЪГОЗОР ОТ ПОЗНАНИЯ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТ В ОПРЕДЕЛЕНИ СЕКТОРИ,ВАЖНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ ИКОНОМИКА,ГОВОРИ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ.НЕКА НЕ СМЕ МАЛКО И НЕКА ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО !!!!!!!!!!!!!

14469

2

случайно прочетох

08.09 2016 в 15:08

Не ми допада Трайков, но важното е, че има общо решение, за сега.

15614

1

OTBPAT

08.09 2016 в 14:42

Е... има време за още едно прегласувания :)))
 
X

Да помогнем на украинските деца!