Посланик Москаленко: Би трябвало България да даде оръжие на Украйна

OFFNews 22 август 2022 в 09:59 3784 4

Виталий Москаленко

Снимка БТА архив

В стила на Путин е да обвини Украйна за убийството на Дария Дугина, заяви посланик Москаленко

В стила на Путин е да обвини Украйна за убийството на Даря Дугина. Да не забравяме, че Русия нападна Украйна без причина и води война с нея още от 2014 година, когато анексира Крим и влезе в Донбас. 

Това коментира посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко по Нова тв. 

България трябва избере в каква посока се движи и да действа в синхрон с цяла Европа и евроатлантическия свят, каза още дипломатът и изрази надежда, че страната ни ще достави старо съветско оръжие на Украйна. ”Би трябвало България да даде оръжие на Украйна, което да бъде използвано в борбата за независимост. За сметка на това да бъде превъоръжавана българската армия със съвременни натовски оръжия”, обясни той.

“Най-важното все пак е, че България поддържа Украйна в нейната справедлива борба за свобода и независимост и за отстояване на общочовешки европйески принципи. България е на страната на правдата, поддържайки санкциите срещу Русия”, коментира Москаленко. 

Той предупреди, че офанзивата срещу Украйна влияе на цяла Европа и призова ЕС да осъзнае, че “страхове и рискове от ядрена заплаха съществуват”. По думите му заплахата за употребата на ядрено оръжие не е блъф. “Как може да е блъф, след като руските войски завзеха Запорожката АЕЦ и обстрелват градове от нея”, каза Москаленко и допълни: “Освен това, те обстрелват и самата централа и после обвиняват украинските сили”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

3

Иди на х@й наглец.

705

2

order

22.08 2022 в 13:30

Абе тия шутьомаритковци не разбраха ли, че са кауза пердута ...пушечно месце на байизкукуригал и рано или късно трябва да вдигат белия байряк... колко по рано по малко жертви и по малко отцепена територия!!!

2099

1

Mateevk

22.08 2022 в 10:31

Нито един патрон за Украйна! Защото сме русофили, за разлика от нашия основател Димитър Благоев. Край на цитата.