Погрешно ли разбраха медиите думите на Радан Кънев

ОFFNews 12 октомври 2014 в 11:14 7247 33

Радан Кънев
Радан Кънев

Съжалява ли лидерът на ДСБ Радан Кънев за ултиматума си, че няма да подкрепи правителство с премиер Бойко Борисов?

Вчерашният му коментар по темата бе широко цитирани от медиите, в повечето случаи с акцент, че изказването по адрес на председателя на ГЕРБ е било "грешен ход".

Днес представители на Реформаторите коментираха, че лидерът на ДСБ е бил цитиран "тенденциозно". Това мнение изрази Гроздан Караджов пред Нова тв, според когото е имало „много целенасочени и тенденциозни цитирания”.

Репликата на новоизбрания депутат от Реформаторския блок Радан Кънев е от интервю за "Дарик радио" и идва в отговор на въпрос дали РБ ще постави в преговорите за съставяне на кабинет категорично условие лидерът на ДСБ да е министър на правосъдието. Ето точният цитат от отговора на десния лидер:

"- Не, не съм казал такова нещо и категорично, докато няма програма, няма да влезем в персонални разговори. Това е нещо друго важно, което ние казахме. Нито ще обсъждаме премиер, нито вицепремиери, нито министри, нито областни управители.

- Водещ: Но истината е, че го позаобсъждахте в първите си реакции след вота. Лично Вие казахте...

- И това може би беше грешен ход както от моя страна, така от страна и на други колеги, които го коментираха, така и от страна на г-н Борисов, лидерът на победилата партия, който пък го взе много лично и много вътрешно и взе да подскача. Помогна ли всичко това с нещшо на България да има правителство, защото е важно да имаме правителство? Не помогна.

Запис от интервюто може да се чуе са страницата на Дарик радио.

"Грешката, която допуснахме, е че в нощта на изборите и на следващия ден се хлъзнахме по персоналния елемент - естествено е, че публиката се интересува много от него. Не се спряхме на основата какво ще бъде правителството", коментира Кънев днес пред Нова тв. "В България грешка много рядко се признава, ние в Реформаторския блок умеем да го правим. Друго рядко се прави - да се следват предварителните условия и те да са публични", каза той.

Много хора гласуваха за ГЕРБ, много гласуваха и за нас - Реформаторите. Това е, защото те искат да управляваме заедно и да спасим България от Русия. Това е общото между Реформаторския блок и ГЕРБ, добави Радан Кънев.

По думите му РБ имат 4 приоритета, ГЕРБ - 40, и повечето не си противоречат. Но ако управленската програма на следващия кабинет не е реформаторска, блокът не може да я подкрепи, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!