Quantcast

Кънев: Първите три партии правят правителство по мазета и ресторанти

Кънев отчете като грешка предварителното условие на Реформаторите Бойко Борисов да не бъде премиер.

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2014 в 12:49 5874 91

В момента първите трима в избоните резултати правят правителство по мазетата. След като не се говори пред медиите, значи се говори по ресторанти и по мазета някъде. Нали никой не си прави илюзията, че не се говори за правителство? Всички говорим, но РБ го прави публично.

Това заяви лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок Радан Кънев пред радио "Дарик".

Кънев обясни, че Реформаторския блок няма да участва в разговори за участието на конкретни лица в бъдещото управление преди да се изясни самата му програма.

"Министърът е функция на политиката и Реформаторският блок не би претендирал за министерство, ако няма промени. Да видим първо политиката, а после кои ще са министрите", допълни той.

Кънев изрази мнението си, че позицията на Реформаторския блок е за пълна публичност в преговорите. Изрази мнение, че съставянето на правителство не е трудна задача, защото има голям избор за съставяне на различни мнозинства.

Той каза кои са приоритетите на РБ, с които компромиси няма да се правят. Това са реформите на правосъдната система- разделяне на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска колегия и с пряк избор от гилдиите, засилване на ролята на Специализираната прокуратура, която да може да разследва и съдебната власт и дори главния прокурор.

Реформаторите са непреклонни и за реформата в администрацията и за гаранции за премахване на партийните назначения, а също и за съществена промяна при обществените поръчки, при която финансиращият орган да е различен от организатора на поръчката.

Кънев обаче отстъпи от предварителното условие на реформаторите Бойко Борисов да не бъде министър-председател.

"Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача. Това не помогна на България да има правителство", обясни Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2014 в 14:05

Дъвчим си едно и също. И от тук и там да го гледаме... ясно е. Самозабравилата се алчност търси решение за самоунищожение и безпроблемно възпроизвеждане в дву-пластова програма.

Силните приказки са само за замзване на очите. Не вярвам на никой, който казва - "Трябва да направим така, но няма логичното и елементарно - "Защото, този и този направиха така.

За да се докаже необходимостта от промяна, трябва най-накрая да се отвори Пандора.

12.10 2014 в 20:16

За жалост г-н Кънев не е запознат, но на официалната страница на ПП ГЕРБ е публикувана предизборната програма за управление на страната. Ето и линк http://gerb.bg/bg/pages/otcheti-za-predizborni-kampanii-88.html
А относно публичността на преговорите, те ще бъдат проведени в сградата на Народното събрание. По време на срещите ще се води стенографски протокол. След края на всяка среща представителите на двете партии ще дават съвместни изявления пред представителите на медиите.

12.10 2014 в 14:56

Научете другаря Костов да пише четливо, че Рамаданчо трудно чете!

12.10 2014 в 14:17

Евала на Кънев! Както сам го каза в едно интервю, наистина има волски нерви и страшно ме кефи, защото яко изпотява милиционерите под фуражките! Герберчета, разберете и проумейте едно нещо - не е важно дали кумирът ви Слънце ще е начело, много по-важното е дали има желание да се бори рамо до рамо с РБ срещу попълзновенията на Русия, нейните клакьори в България и срещу опитите за изваждане на страната от европейският й път на развитие!

12.10 2014 в 11:20

spirit, този сюжет звучи достатъчно правдоподобно и логично.
Някой може ли да си представи например външна политика тип Шаламанов, провеждана от МО в кабинет на Борисов? Едва ли.
По-скоро ББ демонстрира единомислие с Първанов.
Южен поток? - също.
Русия? - също.
Авторитарно управление? - също.
Нищо чудно, Русия да започне да плаща на русофилските тролове да подкрепят Борисов.
Това са реални опасности.

12.10 2014 в 10:44

spirit, тези "опорни точки" може да си ги навреш в на майка си путката !

12.10 2014 в 10:28

Публичната престрелка между Бойко Борисов и лидерите на Реформаторския блок е прах в очите на хората.
Кунева, Лукарски и Радан Кънев вече с ходили „на килимчето“ при Бойко и са се разбрали за коалиционен кабинет.
Бъдещият премиер им е заявил твърдо, че повече от три министерски кресла не може да им даде., защото трябва да останат и за ГЕРБ, и за Паричния фронт.

Кунева веднага си е поискала външно министерство и Бойко й е обещал. За ДСБ отредили здравното ведомство начело с Петър Москов.
За лидера на СДС Божидар Лукарски в момента се търси министерство, защото неговото юридическо образование му позволявало да заеме всеки важен пост.
Логично било да получи правосъдието, но засега нямало окончателно решение.


Борисов ще набута на реформаторите тежки ресори, за да може, ако управлението се срине , да си измие ръцете с тях, да ги обяви за некадърни и да направи след няколко месеца нов кабинет, заедно с Георги Първанов и АБВ, които да изместят РБ от правителството.

Старата дружба между Бойко и Първанов не е тайна за никого и сега търсят елегантен начин да се прегърнат и да управляват заедно.

Случаят с Мишо Бирата открехна задкулисните им общи интереси, но медиите услужливо заметоха тази връзка под черджето.

За да стигнат до общо правителство обаче, Бойко първо трябва да изиграе театрото с дясното управление и поверявайки тежки сектори като външната политика и здравеопазването на реформаторите, да ги провали набързо.

12.10 2014 в 10:10

Ейй, тоз Раданчо започва да ме кефи.Само да се появи някъде и веднага избива пяна по фуражките на милиционерите :D

12.10 2014 в 10:00

Радане, колко ти платиха ДПС и БСП, за да заемеш мястото на Волен Сидеров, в ролята на "Фикуса" ?
Само дето, "златния пръст" не извиваше ръце, та да раздава по 1000 лв. пенсии, за разлика от теб.Хем насран, хем с претенции и изсквания !
Според мен, трябва да има нови избори, докато се изчисти джмела, подобен на Р.Кънев, В.Сидеров и Н.Бюреков от парламента !!!
Избори,СЕГА !!!

12.10 2014 в 09:47

Имаше една песен на Ъпсурт, в която се пееше: "как не спряха да ти цамбуркат лайненца в устенцата".

Кънев е най-говорещият говорител в оставка. Как не спряха да се занимават с другите. Как не спряха да плюят по Герб. Радан Кънев вече успешно се пребори за титлата Поразяващата уста в ощесточено съперничество с Лукарски.