Плевнелиев на посещение в Бразилия и Аржентина

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2016 в 07:37 2523 3

Президентът Росен Плевнелиев е на официално посещение в Южна Америка. Той ще бъде в Бразилия и Аржентина до 5 февруари. 

Росен Плевнелиев ще проведе разговори с президента на Бразилия Дилма Русеф. В присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани Спогодба между Република България и Федеративна република Бразилия за социална сигурност и Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието и науката на Република България и Националния съвет за научно и технологично развитие на Федеративна република Бразилия.

В рамките на посещението на президента Росен Плевнелиев ще се проведат два бизнес форума. В Бразилия и Сао Пауло президентът ще се срещне и с представители на българската общност в двата града.

От 3 до 5 февруари държавният глава ще бъде на посещение в Република Аржентина.

На 4 февруари президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Аржентина Маурисио Макри. Предвижда се в присъствието на двамата президенти да бъде подписан Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Аржентина за сътрудничество в областта на отбраната.

В Буенос Айрес държавният глава ще открие съвместен българско-аржентински бизнес форум в Търговската камара на Аржентина.

Планирани са разговори с председателя на Камарата на депутатите Емилио Монсо и с представители на местната власт. Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне и с българската общност в Буенос Айрес.

По време на посещението си в Латинска Америка държавният глава ще бъде придружаван от 20-членна бизнес делегация, организирана от Българската търговско-промишлена палата. В делегацията са включени министърът на икономиката Божидар Лукарски, заместник-министри и парламентаристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2016 в 12:23

Ми да като проблемът със САЩ в областта на технолгиите взе да се оформя, ще подпишем документ за разбирателство в областта на технологиите с червената терористка от Габрово.
Безродник е това недоразумение и това си е.

01.02 2016 в 11:29

Тоя па турист за какво ни го навирате в очите още от сутринта, да ни разваляте насторението за деня...

01.02 2016 в 09:21

Плевнята да ходи да се застреля някъде!