Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Плевнелиев: Как едни и същи експерти през 2012 г. бяха за F-16, а сега са за "Грипен"

Да изберем F-16 като нашите съюзници, призова Плевнелиев

OFFNews 30 юни 2017 в 19:20 16977 68

Снимка БГНЕС, архив

Как едни и същи експерти, които подкрепиха F-16 през 2012 г., сега са за "Грипен". "Грипен" не е най доброто. Самолетът не е само да лети, а и да стреля, да може да защити националния суверенитет.

Това заяви президентът между 2012 и 2017 г. Росен Плевнелиев пред bTV. 

По думите му отбраната на страната е възможна само с нашите съюзници.

Румъния, Турция, Гърция, по на север Полша - всички те имат F-16, може би не е случайно това", коментира Плевнелиев.

Той обяви, че е обезпокоен от вероятността президентът Румен Радев да е оказал влияние за вземането на решение в полза на шведските изтребители, но се надява специално създадената за разследване на избора на изтребители парламентарна комисия да проучи случая и гражданите да бъдат информирани какво се е случило. 

"Депутатите имат пълно основание да видят имало ли е натиск и форма на влияние от страна на президентската институция към служебното правителство. Бях притеснен, когато Герджиков каза, че е имало. Гражданите трябва да разберат дали е имало форма, която президентската институция не бива да си позволява - да предопределя работата на правителството в обществените поръчки", подчерта Плевнелиев. 

Той отправи критики към Радев и по повод това, че редица политици не са допуснати на срещата на президента с кмета на Свищов Генчо Генчев, както и за състава на делегацията, придружила Радев на аудиенцията при папа Франциск. 

Скандалът в Свищов изглежда зле, на президента му отива да интегрира, коментира Плевнелиев. Той нарече липсата на религиозни дейци в делегацията за аудиенцията при папата и последвалите обяснения между Ватикана и администрацията на президента като "голям гаф". 

Плевнелиев изрази надежда, че по време на Председателството на Съвета на ЕС България ще се прояви като регионален лидер на Балканите и ще зададе тона на дебатите за бъдещето на ЕС след Брекзит. 

Той коментира и рокадите в НДК, като обяви, че случилото се няма да провали Председателството, но е време да се фокусираме върху ролята на България на Балканите, а не върху това колко пари се харчат за една сграда. 

По думите му е важна също ролята на страната ни като мост между ЕС и Турция. По този повод той посочи, че България трябва да е приятел на Турция, но не и да замита проблемите с демокрацията на съседката ни. 

Росен Плевнелиев каза още, че след края на мандата си е посетил 15 държави и навсякъде получава подкрепата на българите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12010

74

Weißbrot

02.07 2017 в 12:57

plevmaliev e izkluchitelno elementaren chovek!Koi se interesuva ot negovoto mnenie!?Uchudvam se che ima hora koito oshte si spomnqt za nego!

63994

72

Red or Dead

01.07 2017 в 18:58

Реално погледнато не виждам нищо нередно и лошо в това да имаш и ДРУГ вариант за общуване с хора, с които имаш какво и желание за споделяне, без да досаждаш на другите и да оспамваш темите.......Лично аз съм тук вече няколко години и не искам да се местя безвъзвратно другаде, НО Йончев работи много усърдно ТОЧНО в тази насока, не знам какви са причините, но както казах снощи на Професора важното е да имаш възможност да споделиш това което те вълнува, НО още по-важно е да имаш ИЗБОР и къде да го споделиш......айде стига за сега......ще видим продължението на сагата “Новия дизайн на Офф“
А който иска може да се регистрира и във Форума на офроуд,
всичко е въпрос на желание......

63994

71

Red or Dead

01.07 2017 в 18:49

НО не го допускам този вариант, прекалено е глупаво и в крайна сметка потърпевш ще бъде той, не сега НО по-късно, сещаш се какво имам предвид, долу съм засегнал темата в диалог с Професора....
Значи това което Стефан предлага и начина по който се мъчи да го реализира сега ми се струва меко казано странен, одеве разгледах темата която е отворил във Форума на офроуд за проблемите с изгледа ТУК, значи след като се регистрирах там постнах темата в която УЖ трябваше ние да си даваме мнението за сайта, а впоследствие се оказа нищо и половина...та на въпросите на Стефан за наши препоръки го препратих ТАМ, защо трябва да се повтаряме като папагали, реално там има доста и все читави съвети.....
Виждам обаче, че там ТАЗИ тема просто не е на място, точно КАТО на прасе звънче, коментират я хора които реално не с в час с нещата тук, а и са прави, излиза, че Стефан им натриса чужд проблем който ТЕЗИ които ТРЯБВА да го решат просто не им дреме, абе от болната на здравата глава.........

63994

70

Red or Dead

01.07 2017 в 18:40

Продължавам, значи с 99% от нещата които си описал съм НАПЪЛНО на същото мнение и съм ги казвал многократно, дори в един момент на самия мен ми писна от......МЕН да повтарям из най-различни теми тези неща, в един момент останахме само аз и Професора като развалени латерни, особено ме подразни липсата на КАКВАТО и да е реакция на Йончев, както съм писал.....МЪЛЧАНИЕТО ми е ОГЛУШИТЕЛНО.....Ти си прочел вероятно какво сме писали отдолу, да не се повтарям, на мен специално онзи Форум ми харесва най-вече като възможност за ЛИЧНА кореспонденция с определени лица от форума, нещо което би трябвало отдавнааа да присъства тук, освен туй там има много по-широк спектър от възможности за себеизявяване....да не обяснявам баш на теб какво имам предвид, с една дума Форум какъвто уважаващ себе си сайт би трябвало да има......Йончев, този камък е в твоята градина...освен ако пък Йончев иска по този начин да се отърве от ПРОГРЕСИВНАТА част на Форума,

63994

69

Red or Dead

01.07 2017 в 18:29

Денисе, виждам доста активно си се включил(както винаги)
Значи, да уточним, че все пак ти нямаш регистрация в офроуд, което лично за мен е жалко, рано тази сутрин докато се “борих“ из дебрите на Форума на офроуд мернах един потребител със СЪЩИЯТ аватар като твоя и реших, че си ти, но понеже разглеждах много и различни неща не съм забелязал дори и какъв е ника на човека с “твоя“ аватар, просто си помислих, че си направил като мен, аз буквално се пререгистрирах с моя “ник“ и си сложих само различен аватар ПАК на Сталин, но този път използвах един “gif“ който имам отдавна, но ТУК не можеше да се качи, е там се качи;)Сега като разбрах, че не си ти ми стана кофти, защото винаги ми е било кеф да си общувам с теб!Честно казано аз нямам много време да “обикалям“ други Форуми, единствено влизам на други места във спортни форуми заради голямата ми страст - Арсенал, но и там напоследък съм по-рядко.

42249

68

Denis Rizanov

01.07 2017 в 17:38

Сега 2 думи с най-добри чувства към Стефан и усилията, които той полага да приобщи част от коментаторите тук във Форума Оффроад. Наистина са похвални. Лично аз изказвам благодарности, за което. Но... :) Е може ли да се мине без "но"?! Има огромна разлика между форум и "политическа платформа" като тази тук. Това са две напълно различни места. В едното сам вдигаш тема, каниш другите да споделят мнение, опит, предпочитания и т.н. по въпроса или се присъединяваш със същата цел да споделиш с други, докато тук нещата "се водят". Владо е този, който трябва да води. Първо своя екип, после общественото мнение т.е. всички нас като ни провокира да изразяваме своята позиция по конкретен повод, подбрана от него новина.
Офф-а, освен неприлична свобода на моменти даваше описаното. Възможност да изразиш мнението си по пулсиращи теми на обществото ни. Без грим, без пудра и макиаж. Ето това се загуби - отпаднаха важните теми, отпаднаха темите тип разследвания, а сега с "новия дизайн" се потъпка и измести ролята на коментарната част. За това пръв писа Професорът.
Разбира се, това е само едно субективно мнение, с което едва ли ще се съобразите. Но поне го прочетете и вижте какво мислят част от активните, ако пак подчертавам, мислете, че бъдещето на "политическия ви вестник" е свързано с развитие на коментарна част. Тук отварям малка скоба, за да направиш кюфтета ти трябва месо, за да си в първите места на ранглистите ти трябва коментарна част. :) Няма едното - пада и другото, след тях падат рекламите. Разбира се има и друг път - на трайно външно финансиране, "целево", като това от АзъБъ, но то е до време и те отеснява в теми, позиции, перспективи. Вие искате ли да правите бизнес от това или искате да усвоите едни пари за 4-5 години? Всъщност времето ще покаже.
Лично аз смятам, че с изместване на фокуса и промяната в подбора на новините (половината от които писах, че са абсолютни шитни), това "отесняване" вече е започнало. Може и да не съм прав, може и да е само залитане, дали?



И един малък офтопик накрая - оценките ти не са от мен. Предполагам, че може да си видите кой къде и по колко праска. :)


И още един към Ред, да не пиша 3-ти коментар.
Ред, приятелю, заблудил си се в предположенията си относно участието ми в оффроад форума.
Можеш да ме потърсиш на много други места, а може и някой ден да се съберем на по бира... "прогресивните сили" ;)

42249

67

Denis Rizanov

01.07 2017 в 14:47

Изначално е манджа с боза цялата работа.
Това тук, според Стефан е "политически вестник". Сега остава само да се обяви коя точно политическа платформа подкрепя. Или е нещо по-широко и подкрепя определени "политики" и "ценности". :) Надявам се ме разбирате правилно и точно. Та "подкрепяйки" с получените парични знаци тия "хубавинки" той е профилиран и позициониран, съгласуван и синхронизиран да бълва в определен ред подрбани шитни. Без да се обиждате, особено ти Стефане, това са шитни твърдо поне на 50%, а не някакви новини. Ш-и-т-н-и. А преди години не беше така. Имаше опит да се държи фокуса върху пулса на обществото. Полемиката се водеше предимно върху така подбраните теми. Сега, както вече писах в лично обръщение към Владо, нещата са изместени и разфокусирани, но предполагам, че и това преследва някаква неясна за мен цел. Все пак негова територия, негови цели. За правила вече няма да говорим, защото не останаха такива. Бяха лицемерно потъпкани от точно от създателя си. Шейм он ю, Владо! Шейм! Но... ще се потретя - независимо от липсата на фокус и сменена посока, макар и да не знаем намеренията и плановете му, има обективни показатели за сверяване на часовника. Оффнюз няма да е нито първия нито последния изгрял за малко и потънал в небитието. Запътили сте се надолу, господа. Вижте си графиката в Алекса, после вижте тази на вебкафето. Гледайте григор, мислете за оффнюз.
Само от вас зависи да смените тренда.

23293

66

Стефан

01.07 2017 в 13:19

Йончев това, Йончев онова ...
Целувайте ръка на Йончев, задето го има Офнюза. Който възникна на гръбнака на Офроуда. Затова се и казва така. Иначе можеше да се казва как да е другояче, а можеше да го няма изобщо. Преди тая работа, Йончев живееше нормално. Нямаше нужда да се поти, за да има какво да яде. Сега се гърби заради вас. Заради принципа.

63994

65

Red or Dead

01.07 2017 в 11:02

Ето, това ограничение(1000 знака) е бахти и либидоубиеца!

В интерес на истината аз съм пробвал преди доста време WE rock, но тогава почти нямаше с кого да размениш и 2 думи, м/у впрочем от там се натресох и ТУК:))за ужас на Йончев..хахахааа
В сайта Оффроад да ти кажа изобщо не бях и влизал, даже не знаех, че имат ТАКЪВ форум.......
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews