"Грипен" не излиза от производство, твърдят от "Сааб" в разрез с изказването на бившия военен министър

ОFFNews 28 юни 2017 в 20:46 13971 7

Снимка БГНЕС

Шведският изтребител "Грипен", който в момента е в процес на проучване за покупка от страна на България, не е пред спиране от производство, заяви вицепрезидентът на "Сааб" Даниел Боестад след изказването на бившия военен министър Бойко Ноев.

По думите на Боестад Ноев е направил „редица заблуждаващи и фактически неверни твърдения”.

„Изтребителят „Грипен” C/D на шведската компания „Сааб” е най-модерният боен самолет, който е на въоръжение днес. Не е вярно, че производството на „Грипен” C/D ще спре. Сааб има производствен капацитет да отговори на търсенето на клиентите както за „Грипен” C/D, така и за „Грипен” E.”, пише вицепрезидентът на шведската компания.

По-рано днес в студиото на бТВ Бойко Ноев заяви, че избраният от България модел на самолета „Грипен” ще бъде спрян от производство. Той добави, че досега от този модел самолети са произведени само 250, което според него говори за липса на интерес за въоръжаване с тях.

Вицепрезидентът на "Сааб" и тук има коренно различна позиция: „интересът към „Грипен” никога не е бил толкова голям”, защото много държави заменят в своите ВВС "30-40 годишните флотилии от изтребители".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

29.06 2017 в 00:54

"Многоцелево" е една дума.

Никаква разбира се, каква може да бъде. Стратегия, у хора, които не знаят смисъла на думата. Гаргите ще изпопадат от клоните от смях. Ти например, чувал ли си от тия празнодумци друга дума, освен "аерполисинг", каквото и да значи това? Аз не съм.

Нивата няма по какво да я сравняваш с гейкласата. Руснаците нямат нищо от калибъра на Грипен, и не им трябва. Имат по-малкия от него Як-130, който сега италианците се опитват да рекламират като лек изтребител и щурмовик. И по-големия фронтови изтребител Миг-29 , и новата му, главно експортна модификация Миг-35. Това ни трябва и на нас, но никой няма да ни даде да го купим. Су-тата са големи и скъпи, те не ни трябват.

12270

3

HristoSliven

28.06 2017 в 22:40

Всеки, който не иска F-16 (30 годишни, нннн-найста употреба) е жестоко корумпиран!!!
Така каза Цвъки!
А Боко..., да се свети името му...е един!! И Цвъки е негов пророк!!!
Хау!

23293

2

Стефан

28.06 2017 в 21:36

Много са корумпирани, да. Че са и скъпи. Виж как не искат даже да свалят от производство самолета си, само с човешка дума от бойко ноев. Сигурно изобщо няма да го направят, ако не им плати. Поне колкото да довършат "Е":)))

63994

1

Red or Dead

28.06 2017 в 21:00

Тези от “SAAB“ са много корумпирани;)ИЗЦВЪКАНИЯТ РЪПОН го каза в ПРАВ ТЕКСТ!!!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков