Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Плевнелиев чете "Приказка за неволята" в Градската градина

OFFNews 06 юни 2015 в 15:06 2375 0

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Президентът Росен Плевнелиев прочете "Приказка за неволята" на събралите се за откриването на инициативата "Чети с мен" в Градската градина на София.

"Всеки гражданин и всеки народ може да запретне ръкави и сам да си поправи каруцата. Зависи от всички ни тя да върви в правилната посока и не трябва да чакаме някой друг да дойде и да ни я поправи", бе изводът на държавния глава.

Пълната програма на "Чети с мен" за София вижте тук. Кампанията за насърчаване на четенето ще продължи с различни инициативи и в други градове.

"Четенето помага да не се вземаме насериозно. Какво по-ценно от това заедно да четем и да се поучим от дълбоките корени на българската култура и история. Извън прагматизма имаме нужда от повече фантазия и от вяра в доброто. Затова можем да се поучим от българските народни мъдрости, които идват от дълбините на българската народност", каза държавният глава, цитиран от "Сега".

Заедно с държавния глава откъси от любими свои книги четоха известни артисти, музиканти, общественици, журналисти, политици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews