Пиргова: ДПС и БСП се опитват да осигурят стабилност

OFFNews 05 юни 2014 в 20:48 2363 30

Мария Пиргова. Снимка: Александър Михайлов - Булфото

Мисля, че правителството си остава също толкова стабилно, колкото е било и преди евроизборите, защото евроизборите не са национални избори, те не решават националната легитимност на правителството.

Tова заяви пред БНР политологът и преподавател в СУ Мария Пиргова.

Тя определи действията на ДПС като подкрепа за коалиционния партньор:

"Аз смятам това решение на ДПС за изключително мъдро и действително подкрепящо коалиционния си партньор, защото България не е сама на света, но ако погледнем сложната обстановката в света, ако приемем това, че другата седмица ще пристигнат много антируски настроени американски конгресмени, след това ще пристигне и външният министър на Русия, просто това много трудно се управлява в такъв двустранен натиск, който от години тече в България и България - трудно се държи на краката в такава ситуация"

ДПС казват "Избори сега веднага не може да има", те казват: "Ще мислим кога да направим избори, правителството е добро, Орешарски е много добър премиер“. Сега на вота за финансовата политика ще се обсъдят нападките на ГЕРБ и ще се види с цифри, че правителството на Пламен Орешарски изобщо не задлъжнява, за разлика от това на ГЕРБ. Така че ДПС не напада правителството, а се опитва да осигури време, да осигури време на България.Това време му трябва, например, да гласува един голям пакет от социални закони, закони за реформата в здравеопазването, вероятно има много недовършена законодателна работа по идеите на това правителство, каза още Пиргова.

Предполагам че следващото правителство, което ще дойде след това, ще продължи неговата политика и ще бъде стабилно. В момента и двете политически сили - и ДПС, и БСП, се борят за политическа стабилност на България, независимо, че са в много сложна ситуация и отвън, и отвътре, категоричен е политологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!