Пиргова: Оланд и Меркел агитират като в Бобов дол

ОFFNews 29 май 2014 в 10:14 12910 35

Мария Пиргова

Снимка bTV

Мария Пиргова

В Бобов дол изобщо не са гласували за БСП така, както се говори. В Бобов дол са гласували 50% за БСП, 50% за ГЕРБ, Бареков и ДПС. Такива магазини, каквито вие показвате по медиите, има във всички предприятия. И те са или столове за хранене, ама не в България, а в социалните държави, или предприятия, при които отделно от заплатите се получават бонуси и храни.

Това коментира пред bTV майката на кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн - Мария Пиргова, която е политолог и преподавател в СУ. Пиргова нашумя със скандалното си изказването "Миньорите не са интелигенция, с тях така се работи", направено по повод изнудването на работниците да гласуват за БСП.

Агитацията в големи предприятия не е необичайна практика на Запад, заяви Пиргова. "Например г-н Оланд (президентът на Франция - б.р.) е ходил в 15 големи концерна сега, за тези избори, както и г-жа Меркел. И те са заявили, че ако хората не гласуват за тях, тези концерни ще трябва да бъдат закрити", добави политоложката. 

Присъстващият в студиото неин колега Огнян Минчев обаче я репликира, че Оланд и Меркел са направили изявленията си публично, а не са казали "по кьошетата", че ако работниците не гласуват за тях, ще си изгубят работата. Според Минчев Бобов дол е типологичен пример за феодалния контрол, който политическата мафия упражнява върху българския избирател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!