ПФ се обяви против тегленето на 16 млрд. лева нов дълг

OFFNews 12 февруари 2015 в 21:45 3769 0

Патриотичният фронт (ПФ) е против вземането на нов дълг в размер от 16 млрд. лева.

Това обяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов пред радио "Фокус".

Симеонов изказа възмущението си от факта, че е научил за решението от медиите. 

„Аз научавам за този дълг от сайтове, телевизии и от радиа. Документите, свързани с дълга, са хвърлени в бюджетната комисия един ден преди заседанието. Този маниер на работа на управляващите не е за първи път, но тук те преминаха границите“, допълни Симеонов.

Той каза още, че не се знае със сигурност какъв е размерът на дълга:

„Един път се казва 8 млрд. евро, друг път се казва 9 млрд. евро. Никой не знае какво ще погасяваме. Това бързане е подозрително“, коментира още Симеонов.

Симеонов е категоричен, че парламентарната група на ПФ няма да подкрепи в пленарна зала предложението за вземане на новия дълг.

Вчера изненадващо стана ясно, че правителството се готви да изтегли нов дълг в размер от 8 млрд. евро или 16 млрд. лева.

Днес парламентарната бюджетна комисия прие предложението за поемане на новия държавен дълг, след като се оказа, че един депутат е болен. 

И външната комисия на Народното събрание, където също имаше проблем с гласуването, прие проекта на ратификация, въпреки че първоначално стана ясно, че не е. Там един от депутатите отсъствал, но гласът му бил преброен като "въздържал се".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews