Петното от затвора: Да, Бареков ми плащаше

Към репортери: Ако съм на власт, ще ви приключа за 12 часа

OFFNews 09 април 2014 в 08:14 21128 20

Вярно е, че Николай Бареков ми плащаше. Дойде и каза: "Момчета, ще дойдете ли с мен". Искаше нещо като охрана, аз така си помислих. Искаше да охраняваме протеста му срещу Камен Ситнилски. 3-4 пъти ми даде по 10 000 лева, веднъж - 20 000.

Това заяви Бисер Миланов - Петното от затвора в интервю за Нова телевизия, излъчено тази сутрин.

Миланов не задавал въпроси. "Той не беше с политически амбиции. Беше журналист", каза Миланов.

Той потвърди, че е имало среща в Банкя между него, Бойко Борисов и Йордан Бонев от Национално движение "Свобода" по Коледа. След нея той променил мнението си за Борисов, когото до този момент не подкрепял. "Направи ми впечатление на добър човек, народен", каза Миланов днес.

За тази среща преди време Бонев заяви: "На тази среща беше казано да организираме протест. Предстоеше вот на недоверие към кабинета. На този вот трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и под формата на движение „Свобода” да бъде запълнено с членове на ГЕРБ. Планът беше – когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим ПП „Атака” в парламента".

Даваха ми милиони, за да се махам и да си гледам живота. По това време бях на палатковия лагер, бяха свършили протестите. Йордан Бонев знае кой ми го предлагаше. Не беше политик. Няма да кажа името му, защото може да стане опасно за здравето му", заяви още Миланов в интервюто.

На въпрос откъде е дошло предложението, той отговори, че предполага, че идват от ГЕРБ, след което, че идват от олигарси. По думите му в ареста чрез адвоката си получил предложение да каже, че Бойко Борисов му е предлагал пари. Миланов не знае кой стои зад това предложение. „Може би някои хора, от които зависи моето излизане“, каза той в друго интервю за bTV и допълни, че не е подписал декларацията с това твърдение, защото не е лъжец. 

"Не съм подлога на никой и никога няма да бъда", каза той. Миланов обясни, че вярвал в Бареков, но в един момент отношенията им прекъснали, когато лидерът на България без цензура поискал от Петното повече да не ходи по негови протести с аргумента: „Дърпаш ми хората“.

Миланов обясни още, че Бойко Борисов не му е плащал за нищо, но бил бесен на Береков, защото той бил неблагодарен за всичко, което бившият премиер бил направил за него. 

Бисер Миланов коментира и отношенията си с Йордан Бонев, който твърди, че Борисов им е плащал, за да ходят по протести. „Не знам Бонев в каква схема е влязъл, той е предател за мен, защото говори такива неща за мен“, обясни Петното.

Петното си позволи и да заплаши журналисти от bTV и Нова тв. Той ги нарече "престъпници", след което заяви на интервюиращата го репортерка:

"Всички, които вървят срещу мен, ще носите много сериозна наказателна отговорност... Със законите ви заплашвам. Защо не сте в затвора, защо не е Мария Цънцарова?"

След репликата й, че думите му й дават основание да го съди за клевета, Петното заяви: "Добре, извадете си го от рестото на Нова тв"

"Ако аз съм на мястото на тая власт, ще ви приключа за 12 часа", каза още Петното на журналистката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!