Петър Чобанов: БСП ежегодно ще увеличава пенсиите

Последна промяна на 03 май 2013 в 14:23 1720 1

БСП. Снимка: БГНЕС
БСП. Снимка: БГНЕС

"Единствено по силите на БСП е да върне България на хората".

Това коментира кандидатът на БСП в Пловдив доц. Атанас Чобанов по време на предизборната кампания на партията.

Чобанов подчерта, че „пенсионерите няма да бъдат заклеймявани, че са „опоскали фискалния резерв”, както твърдеше Бойко Борисов, а ще получат ежегодно увеличение на пенсиите по швейцарското правило, както и актуализиране на старите пенсии”.

Според него през последните 4 години по време на управлението на ГЕРБ хората са изгубили доверието си в институциите, обезсърчили са се и са обеднели много сериозно. „По време на ГЕРБ господстваха единствено монополите, цените нараснаха, а доходите бяха замразени. Бизнесът беше подложен на натиск, често се променяха правилата и икономическата среда беше абсолютно непредсказуема. Загубени бяха 450 хил. работни места. Ние ще спрем всичко това и ще възстановим държавата”, каза още Петър Чобанов.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.05 2013 в 20:32

Драги пиарджии от БСП, обещанието за ежегодно повишаване на пенсиите може да изглежда много съблазнително за пенсионерите, но дори ако обещанието бъде изпълнено, което не е много сигурно, това все още не означава, че с това БСП ще повиши техния жизнен стандарт. На времето Жан Виденов също повишаваше пенсиите, но още по-бързо увеличаваше цените (инфлацията), така че в края на неговото управление моята пенсия беше само 5 долара на месец.
Така че, драги политикани и PR-джии от БСП, а и от другите политически партии, не ни казвайте с колко ще увеличавате пенсиите и заплатите - кажете ни с колко нарастването на нашите пенсии и на заплатите ще бъде по-голямо от нарастването на цените. И декларирайте това с нотариално заверена и предоставена на обикновените избиратели от народа декларации, каква доброволна глоба ще платите на държавата, ако не изпълните това си обещание.
Ако намеренията ви са реални и ви стиска да поемете реална отговорност за изпълнението на тези обещания, разбира се.