Пендаровски се срещна с представители на ОМО Илинден

OFFNews 28 януари 2022 в 16:05 1580 0

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски прие днес в резиденцията си представители на нерегистрираното в България движение ОМО „Илинден“, както и на няколко други граждански сдружения.

„Разговаряхме за тяхната работа и дейността им в областта на човешките права, насърчаване на толерантността и изграждане на гражданско общество“, написа Пендаровски в профила си във фейсбук.

Той подчертава, че РС Македония е насочила усилията си към развитие на добросъседство и приятелски отношения с България в духа на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави от 2017 г.

Относно диалога с България Пендаровски заяви, че е започнал нов етап, а двете държави са заявили воля за напредък на този процес. Той подчерта, че е важно всяка политическа институция в двете страни да даде своя принос за решаване на отворените въпроси.

Пендаровски информира гостите си за предстоящото си официално посещение в България, за което се е договорил с българския държавен глава Румен Радев, съобщават от президентската пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови