Пеканов: Може би не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия

Ангел Марковски 07 август 2022 в 11:35 6507 7

Атанас Пеканов

Снимка БТА/Цветомир Петров

Атанас Пеканов

Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, правим всичко възможно нещата да се случат в срок, заяви по Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Може би заради инвазията в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, но много страни продължават тези отношения, добави той.

Не бяха приемани с добро темпо неща, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, каза за предишния парламент Пеканов.

Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други, посочи Пеканов.

При сформирането на НС ще положа усилия да убедя депутатите, че трябва да приемат тези текстове спешно. България до момента не е получила пари по плана. Предстои да бъде направено първото плащане, уточни вицепремиерът.

Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата "ОИСР" и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени. България не трябва да остава в периферията на Европа, каза Пеканов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

7

wakeup

07.08 2022 в 18:34

Този пък говори за морал Какви взаимоотношения какви 5 лева Спряха ни едностранно газа нарушиха международни договори намесиха се във вътрешните работи на не една и две държави нападнаха суверенна страна а европейския младок както и хлапетата от ПП още не са наясно с какво си имат работа Като гледам част от сегашните политици май ще има тепърва събаряне на правителства Това да не ви е Брюксел и Харвард Трябва твърдо и безкомпромисно - -
блядовете от друго не разбират Когато им рухне икономиката тогава ще разберат

2073

6

Johnny B Goode

07.08 2022 в 17:29

Красимирчо, ако беще прочел и "Сатана и Искариот" щеше съвсем да ти е завършено образованието.
Ама умната, че не е добре да си по учен от началника.

-60

5

офф бее

07.08 2022 в 16:56

Че ти си готов за премиер ве, оууу! Що се кри досега?!

Давай смело, народа е прозд, ще ти гласуваме...

22548

3

dolivo

07.08 2022 в 15:24

ой прост трол по долу, с псевдоним Красимир - законите не са приети от НС, ха познайте на кой проруските подлоги не ги гласуваха

плюй удобно по най реформаторското правителсто, помазвай ИТН за развалянето на НС мнозинството

-60

2

офф бее

07.08 2022 в 14:46

Красе, мамин-златен, що не се кандидатираш да я оправиш тая държава! Гледам, нивото ти на изказ е като на банкянския ти кумир - сигурно и ти си чел "Винету" (въпреки, че имам съмнения, че той го е чел!). Може да спретнете коалиция...