Пеевски отговаря на въпроса КОЙ: Станишев, Местан и Орешарски

OFFNews 25 юли 2014 в 20:30 24147 27

Моята кандидатура за шеф на ДАНС бе подкрепена от премиера, от лидерите на двете партии, които стояха зад правителството. И това се видя при гласуването в парламента, заяви пред вестник „24 часа“ Делян Пеевски.

Интервюто за съботния брой на изданието е озаглавено "Пеевски: Зная КОЙ? Лидерите на БСП и ДПС, премиерът Орешарски."

Пеевски не изключва възможността да е депутат и в следващия парламент, ако местните структури на ДПС го номинират за листите. Евродепутатското място отказал, защото видял, че е по-важно да остане в България.

С Цветан Василев дълги години бяхме приятели. Запознахме се през 2002 г., той беше и партньор на моето семейство в бизнеса. Закупихме вестниците "Телеграф" и "Монитор" с кредит от КТБ - в началото Василев имаше процент в нашите фирми. След това остана съдружник в бизнеса с имоти, който започнахме с купуването на ИПК "Родина", където имахме идея да построим бизнес центрове. По-късно семейството ми продаде участието си в бизнеса с недвижими имоти. Моята майка го консултираше при покупката на ТВ7.  Бареков го познавам от много години, но в момента не поддържам никакви контакти с него, казва още Пеевски.

Разривът с Василев станал заради разминаване в позициите им има ли нужда България от нови политически проекти.

За себе си аз избрах да остана политик и да бъда с моята партия ДПС. Цветан смяташе, че има сили да управлява държавата, защото като много българи не одобряваше управлението през последните години на различните политически сили - леви, десни, царисти. Според Василев държавата имаше нужда от нови политически проекти. Ето тук се разминахме, твърди депутатът.

Попитан от „24 часа“ дали той е създал истерията с КТБ, Пеевски отговаря:

"Не. Единственото нещо, което направих, е, когато бях повикан на разпит в следствието за сигналите на "Протестна мрежа" и историята с моето проследяване, попитах публично, пред медиите къде е Цветан Василев, за да даде отговор как са отпуснати над 1 млрд. лева на свързани с него фирми, защото тези пари са на вложители на КТБ".

Пеевски твърди, че е научил за този 1 млрд. лева кредити към свързани фирми от публикации в седмичника "Капитал" от 2011 г. Пред Пеевски обаче банкерът отричал.

"Булгартабак" не е мой. Тази публична компания си има собственици, твърди Пеевски.

На въпрос кои медии са негови Пеевски отговаря: "Медиите, които все още са собственост на моето семейство, са "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и половината от вестник "Борба". 

Депутатът твърди, че в момента няма отношения със Станишев и Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!