Орешарски на изпроводяк: Рано е да кажа #КОЙ предложи Пеевски

ОFFNews Последна промяна на 24 юли 2014 в 12:39 8111 14

Пламен Орешарски
Пламен Орешарски

"Е, рано е още."

Така, с усмивка, премиерът в оставка Пламен Орешрски отговори на отколешния въпрос "Кой предложи Пеевски" минути, след като парламентът гласува оставката на неговото правителство.

На питане какъв процент от решенията си е вземал сам, Орешарски отговори, че почти всичко е решавал колективно с министрите си, а законопроектите е обсъждал с парламентарните сили.

Не познавам друг механизъм в парламентарна република, при който премиерът може да е напълно самостоятелен, посочи той.

Винаги стоя зад моите решения, включително зад кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика на ЕС, заяви още Орешарски. Според него е национално отговорно тя да бъде номинирана, ако има шансове за толкова висока позиция в Евросъюза.

По думите му отиващият си кабинет не е излъчил официална номинация за еврокомисар, тъй като за това не е имало политическа подкрепа.

Не е в моите функции да се справя с надзора на КТБ, коментира още той по горещата тема, която остава в наследство на следващото управление.

Решението за "Южен поток" не съм взел под влияние на американските сенатори, с тях не сме обсъждали темата", добави Орешарски.

В по-некомфортна медийна среда нито едно правителство на прехода не е работило, отвърна той за питане за раздадените евросредства на медии преди изборите.

Мандатът се оказал малко по-труден от очакванията му, макар че очаквал трудности. Твърди, че не е имал чувството, че работи под натиск.

Според Племен Орешарски оставката му е била предопределена от развитието на взаимоотношенията между двете подкрепящи парламентарни групи след евроизборите.

На въпроса дали му е олекнало, след като подаде оставка, той отговори: "Аз съм напускал няколко пъти в моя професионален живот високи постове с огромно напрежение по време на работата и винаги е падало напрежението, след като приключи съответния мандат. Не прави изключение и сега".

Накротко едоногидшния живот на това правителство той определи като "преходно управление". Надява се следващото редвоно правителство да бъде по-стабилно.

Премиерът в оставка обмисля дали да уважи конгреса на БСП в неделя - 27 юли, на който е поканен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2014 в 00:10

След такъв улегнал, компетентен и културен премиер като Г-Н Орешарски не знам как нормалните хора ще приемат отново недоразумението от Банкя.

24.07 2014 в 16:00

Пълно разследване и ЗАТВОР за тая червена гнида !!!

24.07 2014 в 14:22

Май всички са забравили, че министъра на отбраната каза в едно свое интервю, че е предложил пеевски. Най -вероятно това е така, защото преди години това момче беше шеф на "Военновременнния резерв", а на тази позиция цивилни лица не се назначават. По същото време във Варна за шеф на "Резерва" бе назначен Евдоки Докимов - бивш офицер от така нареченото поделение "Тихина" и командир на тримата сержанти - "основатели" на ТИМ / Тихомир, Иво, Марин/.

24.07 2014 в 13:38

Отговорът на въпроса "КОЙ?" е следният:

Този, който направи Мазния генерал!

24.07 2014 в 13:31

За първи път виждам този човек усмихнат.
Какъв ли товар е паднал от него, за да е толкова щастлив днес?
Прасето-касичка или ... и още нещо ?
Убеден съм, че е въпрос на време, пред вид липсата на ПРАСЕТО-КАСИЧКА, да научим КОЙ предложи ПРАСЕТО-КАСИЧКА за шеф на ДАНС.

24.07 2014 в 13:29

"Накротко едоногидшния..." вижте го в текста

24.07 2014 в 13:19

Вече знаем, Орех. Изтече. Лично предложение на Станишко, явно след долен пазарлък с философа-хидроинженер. Ма може да пробваш да муфтиш Моника за пари, за да не кажеш.

24.07 2014 в 13:14

ТОТАЛНО БЕЗЧУВСТВЕН И ДЕБЕЛООК!!!!!!!!!!!!!!

24.07 2014 в 13:13

Господин Заден вход?