Quantcast

Пеевски на разпит в Столичното следствие

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 13:27 3303 3

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е призован на разпит в Столичното следствие.

Новината дойде малко след като стана ясно, че прокуратурата работи по сигнала на банкера Цветан Василев, че Пеевски искал да го убие. Ако Пеевски се яви, това ще бъде вторият му разпит в рамките на десет дни. Миналият понеделник той дава показания във връзка с твърденията му, че Цветан Василев е поръчал неговото убийство.

Вчера се появи материал на австрийския вестник "Дер Щандарт", който твърди че банкерът е сигнализирал и местната Криминална полиция.

Сигналът до главния прокурор е шест страници. На две страници било описано самото оплакване, а другите четири представлявали ксерокопие на сигнала на Цветан Василев до австрийската криминална полиция. В него той твърди, че е заплашван с есемеси и според него заплашващият е Делян Пеевски. Говори се за нает човек, който трябвало да го ликвидира. Борислав Сарафов уточни, че не си спомня в сигнала да има описана сума за цената на живота на банкера.

Предстои прокуратурата да проверява мобилната комуникация на Цветан Василев. Ще разпита Делян Пеевски, а след завръщането му в Българи и самия Василев. Според заместник-главния прокурор той е изразил готовност да съдейства изцяло на разследването.

Оказа се, че Борислав Сарафов не знае каква е съдбата на насрещен сигнал от вчера, късния следобед, на Делян Пеевски срещу Цветан Василев, автора на материала в "Дер Щандарт" и двама чужди граждани за набеждаване.

Според информация на "Хоризонт" сигналът ще бъде изпратен в Софийската районна прокуратура, която е компетентна да разглежда такива сигнали. Най-вероятно ще се работи само в частта, свързана с Цветан Василев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 14:18

Е точно тази снимка ми е любимата Негова...
Поглеждаш я и ти е като прочетена книга глигана.

24.06 2014 в 14:10

Не разбирам как индивид, който едновременно е забъркан в мегаскандали с продажни медии, опит за фалиране на банка, необслужвани кредити, заплахи за убийство и т.н., продължава да е следовател и депутат !!!!!!!

24.06 2014 в 14:07

бе няма ли кой да ги грумне и двамата уруди

прасюнгела и мустака ганьовски