Пеевски: Не съм пращал SMS-и на Василев, той се крие като мишка

OFFNews 23 юни 2014 в 13:36 10403 37

Цветан Василев и Делян Пеевски

„Не съм пращал такъв SMS, не съм отправял никакви заплахи към Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам. Призовавам го обаче през вашата медия да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ къде са парите му“.

Това каза пред обичайната си трибуна ПИК депутатът Делян Пеевски по повод новината на австрийския Der Standard, че полицията във Виена е поискала ареста му заради заплахи срещу банкера Цветан Василев.

Нереализиралият се шеф на ДАНС посочва, че в главата му не се е раждала „такава гнусна идея“ - да предложи 5 000 000 долара за главата на Цветан Василев.

Делян Пеевски заявява, че авторът на статията Маркус Бернат е близък на Цветан Василев и става въпрос за платена кампания.

„Самият Василев се е хвалил по мои сведения, че плаща на този Маркус заплата от 15000 евро на месец, представяте ли си?“, казва Делян Пеевски.

Той е категоричен, че банкерът е близък и с шефа на австрийския отдел за борба с организираната престъпност – Ернст Гайгер, както и с австрийския бизнесмен от израелски произход Барак Алон. Според Пеевски Цветан Василев „пише сериали“ с „тези приятелчета-клакьори“.

„Алон, Гайгер и Василев пишат сериали, живеят в сериали, продуцират сериали“, твърди Делян Пеевски.

Депутатът на ДПС заявява, че ще подаде сигнал в прокуратурата „за набеждаване в престъпление“.

„След малко ще подам сигнал до прокуратурата за набеждаване в престъпление – заговор за убийство, срещу всички гореспоменати лица – Василев, Гайгер, Бернат. За разлика от Василев аз се доверявам на компетентните органи и то на компетентните органи в България, и не се занимавам с турски сериали“, изтъква Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!