Quantcast

Василев със сигнал до прокуратурата, че Пеевски иска да го убие

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 11:43 4682 22

Вчера до главния прокурор Сотир Цацаров е постъпила молба от Цветан Василев. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал към компетентните австрийски власти. Сигналът е за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски.

Това каза пред журналисти заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

До вчера българските власти твърдяха, че нямат подобен сигнал. 

По думите на Сарафов още вчера този сигнал е бил изпратен на Софийска градска прокуратура. Той допълни, че в момента би трябвало да се извършва проверка по този сигнал. Сарафов обясни още, че информацията, която има към момента, не е по различна от тази, написана вчера в австрийско медийно издание.

Сигналът до главния прокуро е шест страници. На две страници било описано самото оплакване, а другите четири представлявали ксерокопие на сигнала на Цветан Василев до австрийската Криминална полиция. В него той твърди, че е заплашван с смс-и и според него заплашващият е Делян Пеевски. Говори се за нает човек, който трябвало да го ликвидира. Борислав Сарафов уточни, че не се спомня в сигнала да има описана сума за цената на живота на банкера.

Предстои прокуратурата да проверява мобилната комуникация на Цветан Василев. Ще разпита Делян Пеевски, а след завръщането му в Българи и самия Василев. Според заместник главния прокурор той е изразил готовност да съдейства изцяло на разследването.

Вчера австрийският вестник "Дер Щандард" съобщи, че австрийската полиция е поискала от българските си колеги да бъде арестуван депутатът от ДПС Делян Пеевски. В статията се твърди, че полицията във Виена е започнала разследване по сигнал на Василев, че с есемес е бил заплашен със смърт от Пеевски. "Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупости. Ще те намеря", пишело в краткото съобщение, което Василев получил от Пеевски миналия вторник.

Василев получил обаждане и на 21 май. Тогава човек, чието име не се споменава, му съобщил, че Пеевски му търси убиец и че бил готов да плати за услугата 5 млн. долара. Новината идва няколко дни след като прокуратурата претърси фирми, свързани с Василев, и обвини трима души, срещу които съдът не намери никакви доказателства, че са подготвяли убийството на депутата. Преди няколко дни агенция ПИК съобщи, че в Интерпол е постъпил сигнал за заплаха за убийство на Цветан Василев, но това не беше потвърдено от други източници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 15:09

Стискам палци и на двамата наемници (и на този на Пеевски и на този на Василев)...Надявам се да си разбират от работата :D:D:D

24.06 2014 в 15:07

И сега какво Василев поръчал Пеевски, а Пеевски поръчал Василев....
Какво ни остава на нас освен да стискаме палци и на двамата наемници :D:D:D

24.06 2014 в 14:53

Вицове, ама друг път. До такава криза с ликвидността може да бъде докарана всяка банка стига да разполагаш с достатъчно власт и политическо влияние. Искат да се смени собственика на ктб с друг и използват за това държавните институции. Подготвят пак някаква голяма далавера - на това ми мирише.

24.06 2014 в 14:45

@sandra alexieva, какви хубави вицове разказваш. Продължавай да се упражняваш.

24.06 2014 в 14:28

Защо се обърнаха срещу Василев?? Защо разбутаха една от най-стабилните банки в България? Защо трябваше да се стига дотук и да плашат хората? Какво се промени? Чии интереси се намесиха и поискаха смяна на пейзажа??

24.06 2014 в 14:16

На тази снимка между Цецо Мустака и Дидо Шкембака липсва само другият циркаджия - Ники Дудука.

24.06 2014 в 13:35

Не вярвам Цацаров да откликне така бързо и показно, както направи след "сигнал" на Пеевски за ъщото преди седмици:) И дано не го направи - това значи, че може и наистина да работи, а не просто да демонстрира някаква показност в полза на НЯКОГО.

24.06 2014 в 13:29

Василев е жертвата в тази конспирация. А конспирация има. Умишлено дискредитираха ктб. Някой отвън според мен убеди големите държавни фирми да си изтегли парите от ктб за да влоши ликвидността на банката. На която и да е банка у нас ако това се случи - тя ще изпадане в ликвидна криза. Цветан Василев изглежда стана неудобен за нечии интереси и затова побързаха да го извадят от играта.

24.06 2014 в 13:12

Страхотен синхрон демонстрират Пеевски и Цацаров. Единия казва, че няма сигнал, другия веднага го подкрепя. Днес Сарафов казва, че има сигнал, остава да видим как ще реагира прасето. Голям филм обаче се получава.

24.06 2014 в 13:07

Все тая! Прокуратурата и без това няма да си мръдне пръста по този сигнал, така че едва ли ще излезе нещо от него. Не съм чувал служител на арестува шефа си, особено в България, така че и тук едва ли ще има някакво чудо.