Патриотите предлагат Григорий Вазов за управител на БНБ

Симона Костадинова 10 юни 2015 в 12:25 3865 7

Снимка Bulphoto

Григорий Вазов

Патриотичният фронт (ПФ) издигна своя кандидатура за управител на БНБ - Григорий Вазов.

Днес от парламентарната група на патриотите представиха Вазов пред журналисти в Народното събрание. Съпредседателят на коалицията Валери Симеонов подчерта, че кандидатът, който предлагат, е пряк потомък на Иван Вазов.

„Григорий Вазов е човек с безспорен авторитет, автор е на редица книги и учебници. Той е известен и уважаван заради своите принципи и морал”, заяви Симеонов.

Доц. д-р Григорий Вазов е ректор на Висшето училище по застраховане и финанси. В периода между 1991-1994 г. е зам.-министър в министерството на промишлеността. Бил е член на СД на Международната банка за икономическо сътрудничество и на Международната инвестиционна банка.

В продължение на 8 години Вазов е изпълнявал длъжността декан на Финансово - счетоводния факултет на УНСС. Има над 100 научни труда. Написал е три учебника, поредица от студии, статии, научни доклади, рецензии.

Това е третата кандидатура за нов управител на БНБ. Вчера от ДБГ официално представиха своето предложение за гуверньор- финансиста Бисер Манолов. От Реформаторския блок обаче все още не са обявили единна позиция на за издигането на Манолов.

Другото предложение за утравител на БНБ е на фаворита на ГЕРБ за поста - Димитър Радев. Той вече проведе срещи с парламентарно представените партии, които целяха депутатите да се запознаят с Радев. Те бяха организирани лично от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови