Quantcast

ДБГ предлага Бисер Манолов за управител на БНБ

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2015 в 14:30 2955 3

„Движение България на гражданите“ (ДБГ) издига кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ.

Решението е било взето на днешното заседание на изпълнителния съвет на ДБГ. Кандидатурата на Манолов ще бъде предложена на Парламентарната група на РБ днес, съобщиха от партията на Меглена Кунева.

Още миналата седмица от ДБГ съобщиха, че ще предложат свой кандидат за управител на БНБ. Тогава за евентуален кандидат се спрягаше именно Манолов.

Това е втората кандидатура за гуверньор на БНБ. Първата е на фаворита на ГЕРБ за поста - Димитър Радев. Той вече проведе срещи с парламентарно представените партии, които целяха депутатите да се запознаят с Радев. Те бяха организирани лично от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Новият гуверньор трябва да бъде избран три месеца преди края на сегашния мандат на Иван Искров, който изтича на 10 октомври. Тоест новият управител на БНБ трябва да бъде посочен на 10 юли.

Бисер Манолов има магистърска степен по управление на инвестициите от УНСС. От 1989 до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи. Работил е в банки 14 години.Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г.

От 2003 до 2011 г. в продължение на два мандата е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда. Бил е член на Изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите със седалище в Базел.

Днес изпълнителният съвет на партията е потвърдил и искането на ДБГ за единна регистрация на Реформаторския блок на изборите. На заседанието е бил утвърден проект на коалиционно политическо споразумение за явяване на местните избори като продължение на ангажимента на партиите от РБ за явяване на пълен цикъл избори заедно, който е поет с Учредителното споразумение на РБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2015 в 18:08

Не му търсят нова работа, а правят ротация. Компрометираната курветина от БНБ, която плати незаконно необезпечените влогове я преместиха във фонда, докато я забравим, а тоя го слагат в БНБ за да продължи золумите.

Вън парцалите на Кунева от държавни служби.

09.06 2015 в 16:15

много кандидати много нещо. Единият Менда го развежда, другия Кунева, жалка картинка

09.06 2015 в 15:22

Фонда опразнен вече и му търсят нова работа?

Останалите реформатори какво мълчат като шутита на селска вечеринка?


Гъз, приемаме ли го тоя или да? Корман какво каза?
Петре, Петре, работата става дебела, Петре! Вижте там с Божо да изваяте една обща позиция.