Паси: България или трябваше да номинира Бокова, или никого

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2016 в 19:07 5923 15

"България беше пред еднозначен избор – или да номинира Ирина Бокова, или да не номинира никой българин за тази позиция."

Така бившият външен министър Соломон Паси коментира пред бТВ номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

"Това е така, защото докато един българин оглавява една агенция на ООН, каквато е ЮНЕСКО, друг българин не може да оглавява друга агенция на ООН", каза Паси.

Той каза още, че Бокова има реални шансове за поста, защото е дошъл редът на източноевропейската група. От източноевропейските страни тя е единственият кандидат със солиден трамплин, какъвто е ЮНЕСКО, изтъкна Паси.

Според него премиерът Бойко Борисов е взел напълно правилното решение да номинира единствения реалистичен кандидат.

Паси коментира и информацията, че Ахмед Доган и Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция.

Според него решението на турския посланик в София, нито потвърди, нито отрече новината, на дипломатически език означава, че такава забрана най-вероятно наистина има.

Паси коментира, че думите на турския дипломат означават, че въпросът ще се решава не по дипломатически и високополитически начин, а на експертно равнище – най-вероятно чрез службите.

Той е на мнение, че конфронтацията между Русия и Турция няма абсолютно никакво отношение към решението на турската страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.02 2016 в 11:17

Напускането на поста в Юнаско и отсвирването и в надпреварата за генсек на ООН ще бъде огромна победа за цялото прогресивно човечество.

15.02 2016 в 04:12

Много подозрително доста от външнополитическите въпроси на България изведнъж ес озоваха в ръцете на евреи - Соломон в Атлантическия клуб, Надето и Младенов във Външно, Сергей в ПЕС, Бокова в ЮНЕСКО и сега в ООН, и т.н. И не само евреи, но и произхождащи от бившата ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА. Омерзен съм.

15.02 2016 в 00:12

Мижи да те лажем от Мони Паси.

14.02 2016 в 23:46

Евреин и еврейка - издънки на бивша ЧЕРВЕНА КОМУНДЕЛСКА НОМЕНКЛАТУРА, се подкрепят един друг като съучастници. Омерзен съм.

14.02 2016 в 22:44

Единственото хуваво в тази хибридна кандидатура е, че покрай нея изгърмя още една скрита кремълска лимонка.

14.02 2016 в 22:23

А какъв сигнал изпраща към бившите соц. страни и към целия демократичен свят една държава, член на НАТО и ЕС, като номинира през 21 век Кремълска комунистическа номенклатура ?

14.02 2016 в 21:57

По-добре да не номинираме кандидат за поста, отклкото този резил с бокова! Отвратително!

14.02 2016 в 21:55

ГЛУПАК който се опитва да ни прави на глупаци.

И ако не е видял разликата в псевдо-образованите и реално мислещи и образовани, значи е наистина ТЪП.

А Бокова е символ на посредствеността, липсата на критерии за достойнство и морални. Тя е имала възможност да направи нещо за обществото, но е избрала да направи за путинци.

14.02 2016 в 21:08

Това мазно еврейско лайно, паси син на паси червен, надмина себе си, абе гьонсурат изрватен, когато влезеш гладен в кенефа бокова (лайнарова) софра ли си правиш или оставаш гладен, ами не всички сме червени лайнояди?! И слепите видяха и разбраха, 25 години не стигат червената чума да остави света на мира.

14.02 2016 в 20:37

Ето как отразяват кандидатурата на щерката на масовия убиец по света.

"Българите издигнаха кандидат на Путин за ООН"

Да ви е честито!