ДСБ: Номинацията на Бокова за ООН е жест към комунистическите кръгове

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2016 в 18:19 4879 17

Радан Кънев

Кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН се възприема от нашите избиратели като жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила.

Това обявиха от ДСБ в позиция за издигането на кандидатурата на Бокова, която беше обявена във вторник. 

Номинацията за Главен секретар на ООН показва странна приемственост между премиерите Орешарски и Борисов. Затова нейният успех или неуспех ще бъдат тяхна отговорност, посочват още от ДСБ. 

Ето и цялата позиция на партията:

Партия ДСБ в своя резолюция от 23 януари заяви, че номинацията за Генерален секретар на ООН е право и отговорност на правителството. В края на управлението си, кабинетът „Орешарски” ангажира страната ни с кандидатурата на Ирина Бокова.

Една истинска национална номинация трябва да има широката подкрепа на българското общество. Разбираме добре, че това е трудно постижим резултат. В случаят с г-жа Бокова, такава подкрепа не е възможна. Кандидатурата ѝ се възприема от нашите избиратели като жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила.  Българският кандидат ще има претенцията да представлява в световната организация не само българите, а и останалите източноевропейци – народи, които носят травмите на комунистическите режими. Изразяваме скептицизъм, доколко настоящата кандидатура ще намери подкрепата на Източна Европа, дори и да осъди еднолично престъпленията на комунизма.

Номинацията за Главен секретар на ООН показва странна приемственост между премиерите Орешарски и Борисов. Затова нейният успех или неуспех ще бъдат тяхна отговорност.

Сегашното правителство позволи да бъде изнудвано и дори заплашвано от БСП и АБВ -  фракциите на бившата БКП. Ако влиянието на тези хора във външната политика продължи, под въпрос ще бъдат поставени не просто реформите и стабилността, а  западния цивилизационен избор на България - голямото постижение на няколко поколения българи през последния четвърт век. Демократи за силна България ще положим всички усилия за да защитим това постижение!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2016 в 02:44

А участието на Куневица в РБ какъв жест е? Цитирма Уикипедия - "На 22 април 1984 г. се омъжва за Андрей Пръмов, син на българския партизанин и политик от Българската комунистическа партия Иван Пръмов, тогава председател на Централния кооперативен съюз и народен представител, бивш министър и секретар на ЦК на БКП". Е?

13.02 2016 в 23:28


Това с нищо няма да промени факта, че си дребен мошенник.

13.02 2016 в 22:42

Хайде още малко работа преди лягане! Още веднаж номера с минусите. По 50 на час! Ама вече без хонорар. Нещо като поправително за бавното тролене.

Радан е пич, а боко и гоце са пички с космати селски задници, нещо като на пеевски, ама по червени!

Старт голи тролиохлюви!

13.02 2016 в 19:25


Ми, значи си мошенник, а партията за която агитираш се крепи на тролове. Твоя вожд и учител знае ли за това?

13.02 2016 в 16:03

Предлагам работа за тролове!!Заплащане - друг път!
Хайде да опитате пак да ме заглушите с минусчета. Май много работа ви отварям, ама няма как. Трябва да си заработите парите!
Achtung, achtung, начало на работното време - Sofort!!

Браво, намери се една партия, която да заяви ясна позиция срещу срамната кандидатура на Бокова!Браво, намери се една партия, която да заяви ясна позиция срещу срамната кандидатура на Бокова!Браво, намери се една партия, която да заяви ясна позиция срещу срамната кандидатура на Бокова!!!

13.02 2016 в 12:58

Кандидатурата на Бокова уцели баш-центъра на селфито ! :)

13.02 2016 в 07:51

Аз пък така и не можах да разбера с какво другарката комунистка Кри/сталинка Георгиева е по-добра от Ирина Бокова? Може би само с това, че се е продала на ЦРУ!? Друга сериозна причина не виждам. И още, защо борбата за постове на всички нива, се води само между издънки на комунистически фамилии? Някой замисля ли се за това? И на др. Кънев не му ли е малко неудобно от това, че и самият той е такъв. Присъствието му в политиката не е ли същото, за което упреква други?

13.02 2016 в 07:46

Предлагам работа за тролове. Трябва да се удави(засега ментално) в плюнки, сълзи и сополи Радан Кънев. Заплащане - друг път! Achtung, achtung, начало на работното време - Sofort!!

Браво, намери се една партия, която да заяви ясна позиция срещу срамната кандидатура на Бокова!Браво, намери се една партия, която да заяви ясна позиция срещу срамната кандидатура на Бокова!Браво, намери се една партия, която да заяви ясна позиция срещу срамната кандидатура на Бокова!!!

13.02 2016 в 03:03

Кога OffNews стана гербаджийско място за оплюване на Радан? Вчера беше все още нормален сайт! Или всичкото трол от герб са се домъкнали тука? Б Е З И Д Е Й Н И Ц И, серсеми, бокова ви стяга чепика. Не се усещате, че комунизма допълзя обратно. Браво на Кънев, един нормален човек-политик в държава на малоумници.

12.02 2016 в 21:15

Така си е комунисти се слагат на комунисти. Браво на Кънев за позицията!