Първанов реанимира АБВ

Последна промяна на 08 септември 2013 в 17:34 3842 10

Бившият президент Георги Първанов започва да работи усилено по проекта АБВ, съобщава БНР.

Аз вече заявих готовност да започнем със създаването на една мрежа от дискусионни клубове, да стартираме политическия дебат в обществото, защото в момента има дефицит на идеи. Нужен е преглед, нужен е анализ, нужни са решения, които не са предложени, заяви бившият държавен глава в Хасково.

През ноември 2010 г., още докато беше действащ президент, Първанов инициира създаването на гражданско движение "Алтернатива за Българско Възраждане" (АБВ), като "коалиция на духа, лаборатория на нови алтернативни идеи, сбор от съмишленици, които търсят решение не от гледна точка на партийните идеологии".

На първата програмна реч на Първанов за АБВ в НДК отидоха социалистите Кирил Добрев, Стефан Данаилов и Мая Манолова.

Проектът АБВ обаче не успя да набере достатъчно симпатизанти сред социалистите и беше замразен, а след втория си президентски мандат Първанов се върна в БСП.

Днес Първанов е категоричен, че БСП "не е в много добра кондиция".

За съжаление, точно кадровата политика е тази, която създава най-много напрежение в обществото и вътре в самата БСП. Този разговор в ръководството на БСП твърде много закъсня. Нужна е една оценка, една рекапитулация на направеното за тези малко повече от 100 дни и на база на тази оценка да се търсят промени, каза той днес в Хасково.

Според него в момента е "важно да се даде възможност на правителството да осъществи пакета от мерки, които е поело като ангажимент към обществото".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2013 в 08:56

А ти знаеш ли за какво може да послужи Белене? Защо не е въпрос само на пари, или на ток? Какъв изобщо е смисъла на такива вещи?
Концертния роял, и върбовата свирка, свирят една и съща гама.
Дай да нацепим за подпалки рояла, хем дървата са повече, хем като изсъхне свирката можем да си свирукаме и през зъби.
Еваларка батка, мъдър си!

09.09 2013 в 08:48

Йе! Ето и бетонния мозък на синята бабичка, който утре тъкмо с Божията помощ, ще докара 60% за БСП:)
Макар че те са атеисти:)

09.09 2013 в 08:43

Вервай си ...
Чувал съм нещо за младежките крила на разни организации. Неотдавна видях още нещо.
Вервай ми - в момента даже ДПС нямат това, което има БСП. Някога БРЦК, после ВМРО са имали повече, но това е било отдавна, и не е истина.
Не ги харесвам, но те съществуват. Освен това ги учат на истински бой, не само на зурли и тъпани. Реални оратори, реални гавраджии, реални всякакви. Повечето - с реални убеждения, не просто кариеристи.
На мене ми е по-страшно даже не от тях обаче, ами от това че противостоящата страна се самоопиянява от собственото си дебилно скандиране, и дори не се опитва да влезе в час.

09.09 2013 в 07:29

Изглежда все пак Гоце Седеф Сефтеоглу излезе по силен от СерГЕЙ !?! Не е тайна, че Станишев не е особено голям фен на "Беляне" и с новото си "влюбването" в първановия проект, може да е изтъргувал позицията си в партията??!!??

08.09 2013 в 19:58

Дай боже алчността и лакомията им за власт да разцепи веднъж завинаги тази комунистическа партия !

08.09 2013 в 19:57

Толкова зорове, толкова чалъми, и всичкото все за един и същ електорат, къде застаряващ, къде мургав... да не се повтаряме.

08.09 2013 в 18:51

Това е доста оптимистично мнение..за съжаление

08.09 2013 в 18:44

БСП умря, лешоядите налазват. Днес и Калфин ги разпердушини (кандидат президента им) който изрази сходна позиция като Президента по темата за Сирия. Абе беше каквото беше - най-накрая столетницата умря.

08.09 2013 в 18:20

Едни локуми се точат...

08.09 2013 в 17:41

Днес АБВ, утре ВГЗ, дерзайте другари, още малко ви остана!